Πολιτισμός

Με Καβάκο, συναυλίες, θέατρο και ταινίες το επόμενο δίμηνο

Σημαντικές συνεργασίες, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Για ένα νέο δίμηνο δράσεων και εκδηλώσεων με ανοιξιάτικη διάθεση έκανε λόγο ο πρόεδρός του Κώστας Γκόγκος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μπορεί τα προβλήματα και οι δυσκολίες να παραμένουν, με κάποιο τρόπο όμως το εαρινό φως τα κάνει να μοιάζουν λιγότερο απειλητικά».
Το πρόγραμμα του επόμενου διμήνου περιέχει σημαντικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους εθνικούς φορείς πολιτισμού, όπως την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο, την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, το Θέατρο Νέου Κόσμου κ.ά.
Αναμφίβολα, η νέα εμφάνιση του Λεωνίδα Καβάκου στην πόλη είναι αυτή που ξεχωρίζει. «Η συνεργασία μας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχει πλέον παγιωθεί, με το Πνευματικό Κέντρο να εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό της. Και μάλιστα έχουμε τη χαρά να υποδεχτούμε και πάλι τον Λεωνίδα Καβάκο, έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του κόσμου, ο οποίος και θα τη διευθύνει», ανέφερε ο κ. Γκόγκος, σημειώνοντας ότι και η Συμφωνική του δήμου συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία και θα παρουσιάσει το Ρέκβιεμ του Μότζαρτ και μάλιστα με σύμπραξη σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Χλίτσιου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, σημαντικές συναυλίες κορυφαίων ελλήνων μουσικών, όπως του Κώστα Χατζή, των Θοδωρή Κοτονιά και Σοφίας Παπάζογλου σε ένα αφιέρωμα στα αγαπημένα τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, της Ερωφίλης με την Αφεντούλα Ραζέλη και την ορχήστρα Smyrna σε ένα αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ, στο πρώτο ταξίδι της στην Ελλάδα, η διεθνούς φήμης σκωτσέζα τραγουδίστρια Μάγκι Ράιλι έρχεται και στα Γιάννενα.
Σε ό,τι αφορά τις θεατρικές παραστάσεις, ξεχωρίζουν οι «Xοηφόροι» του Αισχύλου από το Θέατρο Νέου Κόσμου, «Οι δούλε» του Ζενέ από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, ο «Φεγγίτης» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον Δημήτρη Καταλειφό, «H Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου με τον Μάριο Ιορδάνου, αλλά και το ανατρεπτικό Toc Toc με τον Κώστα Σπυρόπουλο και τον Δημήτρη Σταρόβα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκόγκος στην πρώτη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, για την παρουσίαση ενός πανοραμάτος ελληνικού κινηματογράφου, που περιλαμβάνει επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας.
Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και σημαντικές εκδηλώσεις των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, όπως τα σχήματα του Ωδείου, το Tμήμα Παραδοσιακών Χορών κ.ά. Τέλος, φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις συλλόγων, φορέων, καλλιτεχνών και δημιουργών της περιοχής, με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Μετ’ εμποδίων οι εργασίες στην κεντρική πλατεία

Γεωργία Χαλάτση

Εργοτάξιο σε πλήρη ανάπτυξη το Πνευματικό Κέντρο

Μπαράζ καταγγελιών για υποβάθμιση των δομών του Πνευματικού Κέντρου