Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Κουρδισμένοι» στο Θέατρο «Κύκλος» και αυτό το Σαββατοκύριακο

Για τέταρτο Σαββατοκύριακο ανεβαίνει στο Θέατρο Κύκλος η παιδική παράσταση «Κουρδισμένοι» της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Το έργο «Κουρδισμένοι», που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, και κάθε Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, μέχρι τις 28 Απριλίου, είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και ενήλικες, που έχουν το θάρρος να έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες αλήθειες που ίσως έχουν ξεχάσει!
Ο βασιλιάς Αμπντού, με τη βοήθεια ενός μαγικού κλειδιού, «κουρδίζει» τους υπηκόους του, ελέγχοντας τις κινήσεις και τα συναισθήματά τους. Οι κουρδισμένοι άνθρωποι μοιάζουν με μηχανές. Μιλάνε, τρέχουν, γελάνε, μουτρώνουν, χωρίς να ξέρουν το γιατί… Νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι, αλλά στην πραγματικότητα κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα, κάθε τους ενέργεια είναι κατευθυνόμενη. Οι μόνοι που μπορούν ακόμη και ξεφεύγουν, είναι τα παιδιά! Και αυτά, το πολύ μέχρι να γίνουν δεκατεσσάρων γιατί μετά…..
Έτσι, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους πριν μεταμορφωθούν και αυτά σε μηχανές. Η Φανή και ο Πέτρος αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κλέψουν το μαγικό κλειδί, που το φυλάει ο Κέρβερος, το μυθικό τέρας με τα τρία κεφάλια που δεν κοιμάται ποτέ. Σύμμαχοί τους σε αυτό το φοβερό ταξίδι ένας Τρελός , ένας Γάτος κι ένα νανούρισμα.
Θα καταφέρουν να περάσουν τις δύσκολες δοκιμασίες; Να κλέψουν από τον Κέρβερο το μαγικό κλειδί και να ελευθερώσουν τους μεγάλους από το κούρδισμα δίνοντάς τους την ευκαιρία να ξαναγίνουν Άνθρωποι;
Ένα έργο που υμνεί την ομορφιά της απλότητας, την άδολη αγάπη, την αξία του να μάχεσαι για όσα πιστεύεις και όσους αγαπάς. Ένα έργο που στοχεύει να προβληματίσει τα παιδιά και να τα ευαισθητοποιήσει όσον αφορά την ατομική ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τον κόσμο μακριά από τα κλασικά πρότυπα του «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
Το κείμενο είναι της Στέλλας Μιχαηλίδου, η σκηνοθεσία του Πέτρου Χριστακόπουλου και παίζουν οι Μιχάλης Γκοργκούλης, Λένα Σοκορέλη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μίνα Παππά και Πέτρος Χριστακόπουλος. Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Γιάννης Γαλίτης, τα σκηνικά δημιούργησε η Άννα Παρίση, οι χορογραφίες είναι της Χαριτίνης Κούκου, την ενδυματολογία έκανε η Μίνα Παππά, τον σχεδιασμό του φωτισμού ο Πέτρος Χριστακόπουλος, τον ήχο και τα φώτα θα χειρίζεται ο Νικηφόρος Τσίλης, την αφίσα σχεδίασε η Στέφανι Χρυσοβιτσινού (illume graphic design), ενώ, τέλος, τη φωτογράφιση ανέλαβε ο Νίκος Ρούσσης.
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ. Τηλέφωνα κρατήσεων 6979139705 και 2651181480.

Σχετικά άρθρα

«Κουρδισμένοι» για τελευταίο Σαββατοκύριακο

Ηπειρωτικός Αγών

«Κουρδισμένοι», ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά και ενήλικες