Αίθουσα ΣύνταξηςΠολιτισμός

«Χόρεψέ με πατέρα» με τον Γ. Αρμένη και την Κ. Αντωνιάδου

Για δύο παραστάσεις θα ανέβει στα Γιάννενα το θεατρικό έργο «Χόρεψέ με πατέρα», αύριο Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη και το κείμενο της Κατερίνας Αντωνιάδου, που κρατούν και τους δύο ρόλους του έργου. Πρωτότυπη μουσική ο Βασίλης Κονταξής.
Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση. Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί. Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης. Μην μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σ’ έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.
Γενική είσοδος 15 ευρώ και στην προπώληση από το more.com 13 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

«Ματζουράνα στο κατώφλι, γάιδαρος στα κεραμίδια» από τη «Δωδωναία Σκηνή»

Ηπειρωτικός Αγών

Λωξάντρα από την Πόλη στα Γιάννενα