Η φωτογραφία της Ναυσικάς Γάτσιου που έλαβε το 2ο βραβείο
Αίθουσα Σύνταξης Πολιτισμός

Εικόνες του νερού… για βραβείο

Τριάντα υπέροχες φωτογραφίες που αποτυπώνουν το νερό εκτίθενται στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών έως τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι τρεις από αυτές κατέκτησαν και τα πρώτα βραβεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού».

Ο διαγωνισμός διεξήχθη το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018 από το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι., στο πλαίσιο των προωθούμενων πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή του κοινού στην ανάδειξη της πλούσιας ομορφιάς της πόλης των Ιωαννίνων.
Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Τα τρία πρώτα βραβεία δόθηκαν στον Πανταζή Τουφίδη, τη Ναυσικά Γάτσιου (κεντρική φώτο) και την Αικατερίνη Νάκου, ενώ οι συμμετοχές έφτασαν τις 195.
Τα βραβεία (tablet, κινητό τηλέφωνο smartphone και εξωτερικός σκληρός δίσκος 2 TB) παραδόθηκαν από τον αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου και την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ Αλέκα Βακαλοπούλου.
«Όλοι μαζί, δημιουργούμε, σταδιακά, με σταθερά βήματα, μία παράδοση, κουλτούρα «ενεργών συνεργών» πολιτών στο συλλογικό στόχο για το καλό της πόλης μας, των κατοίκων και των επισκεπτών της.
Σας ευχαριστούμε και πάλι, για αυτή τη συνεισφορά σας, την καλλιτεχνική έμπνευση, τη δημιουργία, για τις εκπληκτικές εικόνες που μας προσφέρατε», ανέφερε ο κ. Γκόλας.
Εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ, ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του δήμου για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
«Εμείς, ως διοίκηση στη ΔΕΥΑΙ, έχουμε αναλάβει το λειτουργικό σκέλος. Μέριμνά μας είναι, να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση νερού. Να μη χάνεται, ει δυνατόν, ούτε μία σταγόνα από αυτό το πολύτιμο αγαθό. Φροντίζουμε, να φθάνει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι και επιχείρηση, μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, το καθαρότερο νερό. Δεν λέμε ότι τα κάνουμε όλα τέλεια, ότι έχουν γίνει όλα όσα πρέπει να γίνουν, αλλά η αλήθεια είναι πως, τα τελευταία χρόνια, στη ΔΕΥΑΙ, έχει καταβληθεί μια τεράστια προσπάθεια για να βελτιωθεί η κατάσταση», σημείωσε. Στην έκθεση φωτογραφίας η οποία εντάσσεται στον εορτασμό για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος το Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος σημείωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.
Οι 30 καλύτερες φωτογραφίες και μία φωτογραφία από τον κάθε συμμετέχοντα στο διαγωνισμό θα αναρτηθούν σε ξεχωριστή ενότητα στην ιστοσελίδα του Γραφείου τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών http://www.travelioannina.com/, με τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού.
Η αξιολόγηση των φωτογραφιών έγινε από τριμελή καλλιτεχνική κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους καταξιωμένους δημιουργούς στο χώρο της φωτογραφίας, τους Βαγγέλη Γιωτόπουλο, Σπύρο Βακολίδη και Αιμίλιο Νέο.

Το 1ο βραβείο έλαβε η φωτογραφία του Πανταζή Τουφίδη:

Το 3ο βραβείο έλαβε  η φωτογραφία της Κατερίνας Νάκου

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Τα Γιάννενα αποκτούν θερινό σινεμά με το όνομα του Θ. Αγγελόπουλου

Σε «αποστολή» στο Ντουμπρόβνικ οι μαθητές του 7ου Λυκείου

Νέο λογότυπο μετά από 34 χρόνια για τη ΔΕΥΑΙ