ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια και μύθους απ’ όλον τον κόσμο παρουσιάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία» σε μια παράσταση με τίτλο «Καημός», που ανεβαίνει στη «Σκηνή 125» (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.).

Επτά ιστορίες, που μιλούν για τον ανθρώπινο καημό, για τη βιαιότητα της ζωής, για την «άγρια» γυναικεία φύση, για την αγάπη και τον έρωτα, πλέκουν μια σύγχρονη παράσταση υπό τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και με επιρροές από τις κινήσεις-χορούς και τις μουσικές των «παραδοσιακών performer» της Ηπείρου.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργία είναι της Γιολάντας Καπέρδα και παίζουν οι Κατερίνα Βασιλείου, Χρήστος Δημητρίου, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Τερέζα Παπακώστα, Βασίλης Σιάφης και Διονυσία Φειδοπούλου.
Μουσική σύνθεση Κώστας Κωσταδήμας, σκηνικά Χρήστος Κόλλιας, κοστούμια Βέρα Εμμανουηλίδου, κίνηση Διονυσία Φειδοπούλου, σχεδιασμός φωτισμού Γιολάντα Καπέρδα, Νίκος Βόσιος, Βανέσσα Μπίντου, βοηθός σκηνοθέτη Θέμις Φούλια, κατασκευή σκηνικών και σκηνικών αντικειμένων Χρήστος Κόλλιας και Ελευθερία Σωτηρίου, χειρισμός ήχου & φώτων Νίκος Βόσιος και Ελευθερία Σωτηρίου, video promo και φωτογραφίες Κωστής Εμμανουηλίδης, σχεδιασμός αφίσας Ιωάννα Κολεγιώργου, μουσικός επί σκηνής Τερέζα Παπακώστα.
Εκτάκτως, λόγω Αποκριών, αυτό το τριήμερο οι παραστάσεις μεταφέρονται μία ημέρα πίσω και θα δοθούν αύριο Πέμπτη, μεθαύριο Παρασκευή και το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, για να ακολουθήσουν δύο ακόμη τριήμερα παραστάσεων στις 22-24 Μαρτίου και 5-7 Απριλίου.
Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Κατάλληλο άνω των 16 ετών. Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά.
Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων στο Καφέ μπαρ «Σκάλα», στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Χαρτέξ» και ηλεκτρονικά στο https://www.more.com/theater/kaimos/. Τηλέφωνα κρατήσεων 2651312830, 6945533242 και 6983749922.

Σχετικά άρθρα

«Καημός» για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια