ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Καημός», μια παράσταση με σκοτεινά παραμύθια

«Καημός» είναι ο τίτλος της παράστασης με σκοτεινά λαϊκά παραμύθια και μύθους απ’ όλον τον κόσμο, που παρουσιάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία» για 15 συνολικά παραστάσεις στη «Σκηνή 125» (εντός ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.), με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για ένα «συνονθύλευμα» αφηγήσεων, μουσικής και σωματικότητας, πλεγμένα γύρω από τον καημό…! Τί έχουν να μας πουν σήμερα οι παλιές, βίαιες, σκληρές και σκοτεινές ιστορίες;
Η σκηνοθεσία και η δραματουργία είναι της Γιολάντας Καπέρδα και παίζουν οι Κατερίνα Βασιλείου, Χρήστος Δημητρίου, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Τερέζα Παπακώστα, Βασίλης Σιάφης και Διονυσία Φειδοπούλου.
Μουσική σύνθεση Κώστας Κωσταδήμας, σκηνικά Χρήστος Κόλλιας, κοστούμια Βέρα Εμμανουηλίδου, κίνηση Διονυσία Φειδοπούλου, σχεδιασμός φωτισμού Γιολάντα Καπέρδα, Νίκος Βόσιος, Βανέσσα Μπίντου, βοηθός σκηνοθέτη Θέμις Φούλια, κατασκευή σκηνικών και σκηνικών αντικειμένων Χρήστος Κόλλιας και Ελευθερία Σωτηρίου, χειρισμός ήχου & φώτων Νίκος Βόσιος και Ελευθερία Σωτηρίου, video promo και φωτογραφίες Κωστής Εμμανουηλίδης, σχεδιασμός αφίσας Ιωάννα Κολεγιώργου, μουσικός επί σκηνής Τερέζα Παπακώστα.
Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Κατάλληλο άνω των 16 ετών. Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 25-27 Φεβρουαρίου, 8- 10, 15-17 και 22-24 Μαρτίου και 5-7 Απριλίου.
Τιμή εισιτηρίου 13 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο. Τηλέφωνα κρατήσεων 2651312830, 6945533242 και 6983749922.

Σχετικά άρθρα

«Καημός» για τρεις τελευταίες παραστάσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Όταν αυτοί δεν ζήσαν καλά κι εμείς καλύτερα

Τιτίκα Τζάλλα

Επτά σκοτεινά λαϊκά παραμύθια σε μια παράσταση