Πολιτισμός

«Ο Εραστής» κάνει πρεμιέρα στην Έκφραση

Σύνθετο και απρόβλεπτο ον ο άνθρωπος, δε χωράει εύκολα σε… καλούπια και πολύ συχνά, πέφτει ο ίδιος στις παγίδες που στήνει. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα γύρω από το οποίο ο σπουδαίος άγγλος θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ «χτίζει» την υπόθεση του έργου «ο Εραστής», που αποτελεί τη νέα παραγωγή του Θεάτρου Έκφραση.

Ερωτικό δράμα «ο Εραστής», θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στην πιο ταιριαστή περίσταση, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ημέρα των ερωτευμένων, με ώρα έναρξης τις 9.30 το βράδυ, και θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14) για δέκα συνολικά παραστάσεις, οι οποίες θα δίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή (ώρα 21.30). Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών.

Η υπόθεση

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα, ένα τυπικό ζευγάρι, ζουν απομονωμένοι σε μια εξοχική κατοικία. Είναι ευκατάστατοι. Έχουν ένα υπέροχο, καλόγουστο σπίτι με κήπο. Ο Ρίτσαρντ εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η Σάρα είναι η τέλεια σύζυγος. Η ερωτική τους ζωή, όμως, έχει αρχίσει να εμφανίζει κάποια σημάδια κόπωσης κι έτσι βρίσκουν έναν πρωτότυπο τρόπο για να την τονώσουν: αποφασίζουν, από κοινού, να βρει η Σάρα έναν εραστή, τον οποίο να δέχεται στο σπίτι τους όποτε εκείνη επιθυμεί, την ώρα που ο Ρίτσαρντ θα βρίσκεται στο γραφείο του. Τι γίνεται, όμως, όταν μια τόσο παράτολμη ιδέα, που έχει ως στόχο να αναθερμάνει την σχέση τους, παίρνει άλλη τροπή;
«Ο Εραστής» αποτελεί μία αντισυμβατική εκδοχή μιας συμβατικής συζυγικής σχέσης. Είναι ένας υπόγειος, «πολιτισμένος» πόλεμος προσωπείων και ρόλων. Ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο. Ένα παιχνίδι για δύο χαρακτήρες στα όρια της ασφάλειας και της επικινδυνότητας…

Οι συντελεστές

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Βασιλείου και τους ρόλους ερμηνεύουν οι Μίνα Παππά και Πέτρος Χριστακόπουλος. Τη σκηνογραφική επιμέλεια και την ενδυματολογία υπογράφει ο Γιάννης Κράβαρης, μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Μπασδάνης και τη φωτογραφία ανέλαβε ο Νικος Ρούσσης. Το βίντεο τρέιλερ έχει την υπογραφή του Κωστή Εμανουηλίδη, την αφίσα σχεδίασε ο Κώστας Στεφάνου, υπεύθυνος φωτισμού είναι ο Χρήστος Χρήστου και στον χειρισμό του ήχου και του φωτισμού ο Θανάσης Λανάρης.
*Το έργο είναι κατάλληλο άνω των 18 ετών. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο (ανέργων, φοιτητικό, άνω των 65 ετών). Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ταμείο του Θεάτρου, στο Sherlock coffee maker και ηλεκτρονικά από το viva.gr.

Σχετικά άρθρα

Τελευταία ευκαιρία για «Σφαγή» στο Θέατρο Έκφραση

Κατά μέτωπο: ο πόλεμος σε ασπρόμαυρο φόντο

Η Γιώτα Φέστα ερμηνεύει την «Αναγνώριση» του Άκη Δήμου