Πολιτισμός

«Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες» στο Ciné Français

Εκτάκτως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, για τεχνικούς λόγους, θα πραγματοποιηθεί η προβολή του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Ιωαννίνων στο Ciné Français αυτού του μήνα.

Στις 8 το βράδυ, στο ανακαινισμένο καφέ-μπαρ «Ναυτάκια» (Γαριβάλδη 1), θα προβληθούν «Οι Ατελείωτοι Αρραβώνες» (Un Long Dimanche de Fiançailles, 2004, 134΄), με ελληνικούς υπότιτλους. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Ζαν-Πιερ Ζενέ και το σενάριο, που είναι βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Σεμπαστιέν Ζαπριζό, έγραψε ο ίδιος και ο Γκιγιόμ Λοράντ. Πρωταγωνιστούν οι Οντρέ Τοτού, Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ντομινίκ Πινιόν, Αντρέ Ντισολιέ και Τζόντι Φόστερ.
Η ταινία αφηγείται την απεγνωσμένη προσπάθεια της Ματίλντ να βρει τον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος μπορεί να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πέντε γάλλοι στρατιώτες καταδικάζονται ένοχοι για αυτοακρωτηριασμό στην προσπάθειά τους να απαλλαχθούν από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Καταδικάζονται να αντιμετωπίσουν σχεδόν βέβαιο θάνατο, τοποθετώντας τους στα πεδίο μάχης μεταξύ των Γάλλων και των Γερμανών. Στη μάχη που ακολούθησε, φαίνεται να σκοτώθηκαν όλοι, αλλά η Ματίλντ, η αρραβωνιαστικιά του Μάνεκ, ενός από τους πέντε στρατιώτες, αρνείται να το πιστέψει και αρχίζει να ερευνά τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μέρα στο πεδίο μάχης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

«Annie Colère» στο Photometria Photography Center

Ηπειρωτικός Αγών

Η Ήπειρος των αρχών του 20ού αιώνα μέσα από τα μάτια των Γάλλων

«O αρχιμάγειρας του Grand Restaurant» στο Ciné Français

Ηπειρωτικός Αγών