Πολιτισμός

Ένα τσίρκο στο θεατρικό σανίδι

Μία παράσταση θέατρο -τσίρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά, με τον τίτλο «Vagor & Bellavita», παρουσιάζεται από τον θίασο Dromocosmicas στο θέατρο Έκφραση το Σάββατο 9 (στις 6 το απόγευμα) και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου (στις 12 το μεσημέρι).

Η Μπελλαβίτα ζει κάτω από μία γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνάει, την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και την κοιμίζει. Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της ζωής της. Ένας επισκέπτης, ο Βάγκορ, περιπλανώμενος ταξιδιώτης, έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ, όμως, «ονειρεύονται» κάτι, που ίσως τους αλλάξει τη ζωή……
Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στον βουβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν, αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας.
Οι Dromocosmicas είναι ένας θίασος που δημιουργήθηκε το 2010 από τους Βύρωνα Σκούρη και Camila Bombardini. Το όνομα συμβολίζει τον πλανόδιο χαρακτήρα της ομάδας, η οποία επιδιώκει να φέρει το κοινό σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου, ως μία ζωντανή περιπέτεια. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε διαρκή έρευνα και επιδιώκει να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας, συνδυάζοντας την τέχνη των κλόουν, την CommedIa dell’arte, στοιχεία από το τσίρκο και τις πολιτιστικές παραδόσεις διαφόρων περιοχών. Κατά τη διάρκεια τη περιοδείας τους, παρουσιάζουν τις δουλειές τους σε φεστιβάλ, σχολεία, θέατρα, κοινωνικά project και πλατείες, ενώ πραγματοποιούν βιωματικά σεμινάρια σχετικά με το θέατρο και το τσίρκο για παιδιά και ενήλικες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.
Γενική είσοδος 5 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 2651554505 και 6907500710.

Σχετικά άρθρα

Θέατρο Έκφραση- Υποδέχεται και πάλι τους σπουδαστές του

Ηπειρωτικός Αγών

Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Πέφτει η αυλαία για τον «Ρομπέν των Δασών»