ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Με το έργο «Οι Ηλίθιοι» γιορτάζει το Θέατρο Κύκλος

Με μια μεγάλη επετειακή παραγωγή του έργου «Οι Ηλίθιοι» του Neil Simon υποδέχεται τη νέα καλλιτεχνική χρονιά το Θέατρο Κύκλος.

Συμπληρώνοντας δέκα χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη των Ιωαννίνων (ως Θέατρο Έκφραση την περίοδο 2013-2020), το Θέατρο Κύκλος γιορτάζει, δημιουργώντας μια νέα δουλειά, αποτελούμενη από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έπαιξαν και στήριξαν αυτό το δημιούργημα από τη γέννησή του ως σήμερα.
Το έργο ανεβαίνει στο Θέατρο Κύκλος (Αραβαντινού 14), σε σκηνοθεσία Μίνας Παππά, από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, για 15 παραστάσεις. Παίζουν οι Πέτρος Χριστακόπουλος (Δάσκαλος), Γιάννης Παπαγεωργίου (Δόκτωρ Ζουμπρίτσκυ), Γεωργία Διακοπούλου (Λένυα), Μίνα Παππά (Σοφία), Γιάννης Κράβαρης (Κόμης Γιουσέκεβιτς), Κωνσταντίνος Κιτσάκης (Σνέτσκυ), Μαρία Ευσταθοπούλου (Γιέντσνα), Λένα Σοκορέλη (Σλόβιτς), Νεφέλη Θεμελή (Μίσκιν) και Χρήστος Χρήστου (Δικαστής).
Σκηνογραφία – ενδυματολογία Γιάννης Κράβαρης, πρωτότυπη μουσική- στίχοι Δημήτρης Βεριώνης, video mapping Κωστής Εμμανουηλίδης, σχεδιασμός φωτισμού και χειρισμός Νικηφόρος Τσίλης, κατασκευή κοστουμιών Χριστίνα Παππά, μακιγιάζ Άντζελα Σταμουλακάτου, ειδικές κατασκευές Τατιάνα Μητσιμάρη, φωτογράφιση Μενέλαος Συκοβέλης, σχεδιασμός αφίσας Δημήτρης Γερούκαλης.
«Θέλαμε να μιλήσουμε για αξίες, για τη δύναμη της ομάδας, για έμπνευση, για τον άνθρωπο και τις ικανότητές του, για πράξεις, για παιδεία και γνώση, για τον έρωτα, για την επιμονή και υπομονή που χρειάζεται ώστε να αντισταθείς σε όσα επιβάλλονται καθημερινά. Η επιλογή των όσων θέλαμε να εκφράσουμε μας οδήγησε στο ξεκαρδιστικό έργο του Neil Simon το οποίο μέσα από το χιούμορ γίνεται ιδιαίτερα αιχμηρό και επαναστατικό. Η σύγχρονη ματιά από την οποία προσεγγίσαμε το έργο, το πολυεπίπεδο σκηνικό και τα σουρεαλιστικά κοστούμια, δένουν με τις μοναδικές μουσικές του Δημήτρη Βεριώνη και τα οπτικά εφέ του Κωστή Εμμανουηλίδη και συνθέτουν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο θεατής θα ταξιδέψει, θα ονειρευτεί, θα γελάσει και ευελπιστούμε να λυτρωθεί. Σε μια πραγματικότητα απάνθρωπη και σκληρή, σε έναν κόσμο που βασιλεύει η μοναξιά, σε μια περίοδο που οι αξίες είναι “ντεμοντέ”, είμαστε εδώ για να φωνάξουμε πως “το μαζί” αξίζει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πως το θέατρο ενώνει, το Θέατρο αφυπνίζει, το Θέατρο μορφώνει. Και στα εκατό λοιπόν! Και ακόμη παραπέρα!», αναφέρεται σε κείμενο για την επιλογή του έργου και την παράσταση.
Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ και 10 ευρώ το μειωμένο. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνα 2651181480 και 6979139705.

Σχετικά άρθρα

«Ησυχία των ζωντανών νεκρών» στο Θέατρο Κύκλος

«Κουρδισμένοι», ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά και ενήλικες

«Εχθροί εξ Αίματος» του Αρκά στο Θέατρο Κύκλος

Ηπειρωτικός Αγών