ΠολιτισμόςΒιβλίο

Νέο ταξίδι με τρεις αναγνωστικές προτάσεις

Η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη προτείνει τρία νέα βιβλία.

Μαζί σας πάλι με ξεχωριστές προτάσεις με κεντρίζουν κάθε αναγνωστικό μάτι.
Λίγες σελίδες την ημέρα, νέο ταξίδι κάθε μέρα!

Έρωτες, έρωτες, έρωτες
Βαγγέλης Ραπτόπουλος

Εκδόσεις Κέδρος

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Έρωτες, έρωτες, έρωτες» του συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλου από τις Εκδόσεις Κέδρος. Η επιμέλεια ανήκει στην Μαρία Σπανάκη.

Έρωτας. Ο “κινητής” του σύμπαντος. Δώδεκα ιστορίες με πρωταγωνιστές που επιμένουν να παλεύουν για την ικανοποίηση της ερωτικής επιθυμίας τους. Δώδεκα παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, με την τελευταία και μεγαλύτερη να αγκαλιάζει όλες τις προηγούμενες. Ο συγγραφέας επιχειρεί να καταγράψει τα σκοτάδια του παράξενου και πολύμορφου έρωτα, με τον προσωπικό του τολμηρό κι αιχμηρό τρόπο που ισορροπεί ανάμεσα στο χιούμορ και το δράμα.

Οι ταλανισμένοι στα τερτίπια του έρωτα χαρακτήρες σε αυτές τις ιστορίες μιλούν με αμεσότητα, σταθερότητα και μερικές φορές ακόμη και σκληρότητα, εγείροντας προβληματισμούς στον αναγνώστη. Ως αποτέλεσμα, κάθε ιστορία μπορεί να ξεδιπλώνεται σε νέες πτυχές, όπως στοχαστικότητα, συναισθηματικό βάθος, μελαγχολία, σαρκασμό, τη διαρκή αίσθηση του ανούσιου της ζωής και συχνά το στοιχείο της έκπληξης, με διάσπαρτα απροσδόκητες ανατροπές πλοκής.

Πρόκειται στην ουσία για δώδεκα ιστορίες με στόχο την αθάνατη ένωση που θίγουν διάφορα θέματα, όπως επαναλαμβανόμενες πράξεις απιστίας και ανέφικτους χωρισμούς, έρωτες με διαφορά ηλικίας, υποχώρηση, παράδοση και απόσυρση, προκλήσεις που δημιουργούν οι ψυχικές ασθένειες και η κληρονομική τους φύση στο πλαίσιο της αγάπης και περιπέτειες θηριωδών πρωταγωνιστών που μοιράζονται ανθρώπινες επιθυμίες.

Υπάρχει κρίση στον έρωτα; Πληθώρα και πληθωρισμός ερώτων παρελαύνουν στις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου. Ένα διήγημα που μιλά στην καρδιά του αναγνώστη.

Οικογένεια Πελτιέ: Τα ένδοξα χρόνια
Pierre Lemaitre

Εκδόσεις Μίνωας

Ετοιμαστείτε για ένα ακόμη ταξίδι στο μεταπολεμικό Παρίσι ακολουθώντας την «Οικογένεια Πελτιέ: Τα ένδοξα χρόνια» στο νέο βιβλίο του πολυγραφότατου Pierre Lemaitre, πρώτο μυθιστόρημα μιας τετραλογίας. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. Η μετάφραση είναι της Έφης Κορομηλά.

Ζήστε την επική ιστορία της εύπορης και διάσημης οικογένειας Πελτιέ καθώς περιηγούνται στο Παρίσι, τη Βηρυτό και τη Σαϊγκόν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η οικογένεια Γάλλων εγκατεστημένη στη Βηρυτό μετά τον πόλεμο βλέπει την τακτοποιημένη ζωή της να κλονίζεται.

Μέσα σε αυτή τη συλλογή αφηγήσεων κοφτερής σαν ξυράφι πένας, υπάρχουν τρεις ιστορίες αγάπης, ένας συναγερμός που ηχεί, ένας έφηβος που ταλαιπωρείται από την περιπλάνηση, διδασκαλίες από τον Βούδα και τον Κομφούκιο, ένας επίδοξος δημοσιογράφος και ένας θάνατος, μια βρόμικη υπόθεση διακίνησης, μια ινκόγκνιτο ηθοποιός, μια κάθοδος στην κόλαση

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα μεστού λόγου και λογοπαιγνίων, εκπλήξεων κι ανατροπών που εμβαθύνει σε θέματα απληστίας, ανθρωποκτονίας και εκδίκησης.

Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ
Δημήτρης Μαμαλούκας

Εκδόσεις Κέδρος

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο πρωτότυπο αστυνομικό βιβλίο «Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ» του συγγραφέα Δημήτρη Μαμαλούκα από τις Εκδόσεις Κέδρος. Η επιμέλεια ανήκει στον Ρήγα Καραλή.

Το σπανιότερο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ είναι τόσο περιζήτητο που μερικοί άνθρωποι θα έκαναν πολλά για να το αποκτήσουν.

Στη Νέα Υόρκη, ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, ο Ρέι Στέμπινς, ένας αθλητής του βάδην κι εμμονικός συλλέκτης λογοτεχνίας του Στίβεν Κινγκ, θα συναντήσει την Κριστίν, μια σαγηνευτική και αινιγματική γυναίκα που θα του προσφέρει μια ηλικιωμένη φωτογραφία του συγγραφέα. Ο Ρέι σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η νέα αγορά μπορεί να τον οδηγήσει να αποκτήσει το πιο άπιαστο βιβλίο-φάντασμα του Κινγκ, έναν υπερφυσικό τόμο που τυπώθηκε στο Μόντρεαλ από έναν άνδρα ονόματι Τζον Σούτερ, ο οποίος φέρεται να έχει κλέψει το χειρόγραφο από τον αναγνωρισμένο συγγραφέα.

Όταν βρεθεί ένα σπάνιο αντίτυπο ενός ανεκδότου έργου του King πριν γίνει διάσημος, τα γεγονότα θα αρχίσουν να διαδέχονται ραγδαία το ένα το επόμενο στην αναζήτηση κι άλλων κρυφών ή χαμένων αντιτύπων και με τη δίψα της αποκάλυψης για τη θεωρία συνομωσίας που το συνοδεύει.

Αφού ο Ρέι αποφασίζει να μοιραστεί το μυστικό του με τον πιο στενό του φίλο, πέφτουν πάνω σε μια περίεργη ανακάλυψη που τους οδηγεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι καταδίωξης. Ωστόσο, η μανιώδης εμμονή τους με τη συλλογή τους οδηγεί σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι καθώς εμπλέκονται σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Το κόστος αυτού του πάθους είναι ανυπολόγιστο και θα τους οδηγήσει στα άκρα. Οι δύο φίλοι ξεκινούν μια οδυνηρή καταδίωξη που τους οδηγεί στο Λονδίνο και τελικά σε ένα προαισθανόμενο κάστρο στη Σκωτία, όπου συναντούν τον προσωπικό τους εφιάλτη με τη μορφή του δυσοίωνου Μαύρου Πύργου. Απληστία και εμμονή, εγωισμός και αυθαιρεσία. Αγάπη για το βιβλίο, εμμονές, ματαιότητα συλλογών, φιλία και προδοσία.

Πρόκειται για ένα ακόμη εξαιρετικό κλειστοφοβικό και μεταφυσικογοτθικό αστυνομικό μυθιστόρημα συμβολισμών κι αναφορών, σασπένς, μυστηρίου και σαρκασμού από τον βραβευμένο συγγραφέα. Προϊόν αξιοζήλευτης έρευνας. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για τη συγγραφή του μυθιστορήματος είναι αρκετά καινοτόμος, με χρήση τίτλων κεφαλαίων, ονομάτων χαρακτήρων και τοποθεσιών από το σύμπαν του Κινγκ. Η αφηγηματική ροή είναι αδιάκοπα γεμάτη από κοσμικές πληροφορίες και δημιουργεί ένα μαγικό μονοπάτι που οδηγεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει ή να θυμηθεί διάφορους συσχετισμούς. Η αρίθμηση των κεφαλαίων γίνεται επίσης έξυπνα, ξεκινώντας με αντίστροφη σειρά, όπως ο μηχανικός χιλιομετρητής του διαβόητου Plymouth Fury του 1958 στο βιβλίο του King «Christine», όπου τα μίλια έτρεχαν προς τα πίσω. Τα υποκεφάλαια διακρίνονται σε δέκατα του μιλίου με το τελευταίο ψηφίο να εμφανίζεται σε λευκό φόντο.

Σχετικά άρθρα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων από τρεις εκδοτικούς οίκους

Τρεις αναγνωστικές προτάσεις για τις… πρώτες Απόκριες

Επιστροφή στη ρουτίνα με βιβλιοταξίδια