Ο Ηπειρωτικός Αγών ξεκίνησε την έκδοσή του ως «Κεραυνός» 1923 και έναν χρόνο αργότερα μετονομάστηκε σε «Ηπειρωτική Ηχώ». Ως Ηπειρωτικός Αγών εμφανίστηκε στην πόλη τον Ιούλιο του 1927. Η αναδρομή της στήλης στα παλιά φύλλα της εφημερίδας ξεκινάει από αυτήν ακριβώς την περίοδο.
Παλιά Γιάννενα

Από το αρχείο του Ηπειρωτικού Αγώνα (Ιούλιος 1927)

Ο Ηπειρωτικός Αγών παρουσιάσει στιγμές της καθημερινότητας από τα παλιά Γιάννενα μέσα από το ιστορικό του αρχείο. Ξεφυλλίζοντας τις περίπου 25.000 εκδόσεις της εφημερίδας, ο Η.Α. δίνει στους αναγνώστες του την ευκαιρία να ρίξουν μία ματιά στις ειδήσεις που οι συντάκτες αξιολογούσαν ως σημαντικές από το 1927 μέχρι σήμερα.

22.07.1927 Φόρος σε 5 αυγά δι΄ ατομικήν του χρήσιν

Κύριε Διευθυντά,
Έχω την τιμή να υποβάλλω στους αρμοδίους του Δήμου τα εξής:
Εάν εις χωρικός – και δή καλούμενος να υπηρετήση την πατρίδα των – εισερχόμενος εις την πόλιν και φέρων δι΄ ατομικήν του χρήσιν έως πέντε αυγά υποχρεούται να καταβάλη Δημοτικόν φόρον.
Αν ο οικείος υπάλληλος του φόρου όταν εισπράττη τοιούτον φόρον, που κατ΄εμέ δεν έχει δικαίωμα να εισπράξη, δεν φέρει την υποχρέωσιν να δίδη και διπλότυπον απόδειξιν.
Θέτω τα ερωτήματα ταύτα διότι υπήρξα αυτόπτυς μάρτυς εικόνος, καθ’ ήν ο υπάλληλος του φόρου κατεδίωκε χωρικούς κληρωτούς δια να εισπράξη φόρον από πέντε αυγά. Τη επιμονή δε της ιδικής μου ηναγκάσθη ούτως να κόψη διπλότυπον του εισπραχθέντος φόρου.

23.07.1927 Επιτρέπει η χωροφυλακή την ελευθέραν είσοδον εις τα δημόσια θεάματα εις τας κοινάς γυναίκας των οίκων ανοχής; 

Οι φίλοι μου άρχισαν να μου γράφουν δια τας υποθέσεις των. Η πρώτη επιστολή που δημοσιεύω απευθύνεται προς τα αστυνομικάς αρχάς.

Αξιότιμη κ. Ερανιστή
Παρακαλώ δημοσεύσατε τα κατωτέρω
Ο κ. Διοικητής Χωροφυλακής ας λάβη τον κόπον να απαντήση εις την κατωτέρω ερώτησιν
“Εις τας κοινάς γυναίκας των οίκων ανοχής ο κανονισμός χωροφυλακής επιτρέπει την ελευθέραν είσοδον εις τα δημόσια θεάματα”;
Και αν μεν την επιτρέπη έχει καλώς, αν όχι δε ας μας απαλλαξη από αυτήν την ενόχλησιν γιατί νομίζω πως δεν είμεθα υποχρωμένοι να βλέπωμεν τας διαπραττομένας ασχημίας και να ακούωμεν τα διαφόρους αναρμόστους φράσεις που εκστομίζουν αυταί αι γυναίκες χαριεντιζόμεναι μετά των διαφόρων τύπων τεμπέληδων που τας συνοδεύουν.
Τα επιτετραμμένα δια την τήρησιν της τάξεως όργανα της χωροφυλακής ας επιβλέπουν σ΄αυτά τα όχι ολιγον σπουδαία ζητήματα, και ας πετούν έξω του θεάτρου πάντα μη έχοντα συναίσθησιν του εαυτού του και πάντα μη σεβόμενον την ησυχίαν και το αναφαίρετον δικαίωμα της ελευθερίας των άλλων
Δέξασθαι κ.τ.λ

Μετά τιμής Κ.Τ Γιαννιώτης

22.07.1927 Δια την εξόντωσιν των ληστών Σταύρου και Καραπάνου

Περατωθείσης της ανακρίσεως δια την εξόντωσιν των ληστών Σταύρου και Καραπάνου, παρεκλήθη απο πολλού υπο των ενταύθα αρχών ο κ. Εισαγγελεύς των εν Κερκύρα Εφετών να μεριμνήση όπως επιστραφώσι τα σχετικά έγγραφα εις την Επιτροπήν Δημοσίας Ασφαλείας Ιωαννίνων, ήτις συνερχομένη θα αποφασίση περί διανομής της προκηρυχθείσης μεγάλης αμοιβής εις τους εξοντώσαντας του ληστές.