ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

«Αναταράξεις» στο Επιμελητήριο μετά την εκλογή Μ. Χρυσοστόμου

«Αναταράξεις» και στην παράταξη της πλειοψηφίας στη διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προκάλεσε η εκλογή του Μάκη Χρυσοστόμου στην προεδρία, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Δημητρίου, λόγω της συμμετοχής του στις εθνικές εκλογές.

Μετά την εκλογή του κ. Χρυσοστόμου, ο γενικός γραμματέας της διοικούσας επιτροπής Βασίλης Βασιλείου, εκλεγμένος με την παράταξη του κ. Δημητρίου «Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη», με επιστολή του έκανε γνωστή όχι μόνο την ανεξαρτητοποίησή του, αλλά και την πρόθεσή του να ηγηθεί νέου συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές.
«Επειδή γνωρίζετε τον χαρακτήρα μου και τον ευθύ τρόπο με τον οποίο εκφράζομαι όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μελών μας, μέσα από τους πολλαπλούς θεσμικούς ρόλους για τη διασφάλιση της ευημερίας των επιχειρήσεών μας και για την προώθηση της περιφερειακής οικονομίας, και επειδή θεωρώ ότι στη μεταβατική και κρίσιμη αυτή περίοδο η υποστήριξη και ενημέρωση στους επιχειρηματίες θα είναι ελλιπής και υποβαθμισμένη, αποφάσισα να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του συνδυασμού, του οποίου ηγείτο μέχρι την παραίτησή του ο Δημήτρης Δημητρίου και να ανεξαρτητοποιηθώ, παραμένοντας στην εκλεγμένη θέση μου ως γενικός γραμματέας σεβόμενος την ψήφο σας. Παράλληλα, δηλώνω ότι στις επερχόμενες εκλογές, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, θα είμαι υποψήφιος ως επικεφαλής νέου, ανεξάρτητου συνδυασμού με συναδέλφους κύρους, για την εξυπηρέτηση του θεσμικού ρόλου που οφείλει να υπηρετεί διαρκώς το Επιμελητήριό μας, με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και διαρκή αξιολόγηση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Βασιλείου, ζητώντας τη στήριξη των μελών του Επιμελητηρίου.
Για γενικότερη υποβάθμιση του ρόλου του Επιμελητηρίου τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο με αφορμή και τις «ενδοπαραταξιακά», όπως τα χαρακτήρισε, ζητήματα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας, καλώντας τα μέλη του Επιμελητηρίου να στηρίξουν την πρόταση της παράταξης στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες