ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Διημερίδα για την επιχειρηματικότητα με κορυφαίους ομιλητές

Μια διημερίδα για την επιχειρηματικότητα, με την πρώτη ημέρα να είναι εστιασμένη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας στις ευκαιρίες χρηματοδότησης και στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, διοργανώνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, στο ξενοδοχείο Epirus Palace.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα με χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου και θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου. Τον λόγο θα πάρουν στη συνέχεια οι πρόεδροι της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καβαθάς και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γεώργιος Καρανίκας.
Με θέμα «Ο ρόλος της ηγεσίας στη λήψη αποφάσεων και στη διοίκηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» θα μιλήσει η σύμβουλος επιχειρήσεων, οικονομολόγος και μέλος του ICC Women Hellas Ιφιγένεια Βλαχογιάνη, με το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας να κλείνει με τον managing director της KPI Aviation Marketing Solutions Γιώργο Καραμάνος, που θα αναπτύξει το θέμα «Τoυρισμός και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».
Οι εργασίες της δεύτερης μέρας ξεκινούν στις 11 το πρωί με ομιλίες εκπροσώπων κομμάτων και στη συνέχεια θα γίνει μια παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ. Χαιρετισμό θα απευθύνει η γενική διευθύντριας Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Μάγδα Πετρουπούλου και θα ακολουθήσει παρουσίαση των δεσμών δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» από τον Η. Γεωργουλόπουλο και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» από τον Ανδρέα Κοντόγεωργα. Ο κύκλος των ομιλιών για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης θα κλείσει με τον πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Γεώργιο Ζαββό.
Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα θα μιλήσουν η πρόεδρος του του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ Χριστίνα Φυτέα.
Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με ομιλία του head of EU Affairs & Funding της PwC Ελλάδας Ιωάννη Βουτσίνου με θέμα «To νέο περιβάλλον για τις start up και η εξέλιξη τους».

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων