ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Συμφωνίες στη Food Expo για 47 παραγωγούς της Ηπείρου

Με συμφωνίες «επέστρεψαν» από τη Food Expo στην Αθήνα 47 παραγωγοί της Ηπείρου, που θα δουν τα προϊόντα τους σε μεγαλύτερες αγορές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η Food Expo, όπως επιβεβαιώθηκε και φέτος, έχει μετεξελιχθεί σε παγκόσμια έκθεση, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο και αναδεικνύει τάσεις και καινοτομίες, που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του μέλλοντος.
Οι παραγωγοί φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων, ενώ ενισχυτικά λειτούργησε και η παρουσίαση παραδοσιακών και μη συνταγών γαστρονομίας από τους σεφ Τάσο Τόλη, Έκτορα Ιωάννου και Μίλτο Καρούμπα, που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι γεύτηκαν τα εδέσματα που παρασκευάζονταν στη διάρκεια τη έκθεσης.
Στην έκθεση και στο περίπτερο της Περιφέρειας παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος υποδέχτηκε, μεταξύ άλλων, τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά, Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και Εσωτερικών Μ. Βορίδη, εκπροσώπους κομμάτων, αγροτικών οργανώσεων κ.ά. Τον συντονισμό της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση είχε η προϊσταμένη Προώθησης και Προβολής τοπικών προϊόντων Σοφία Φούκη.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση