ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μεγάλο ενδιαφέρον για σχολικές εκδρομές και άλλα εκδρομικά πακέτα

Το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων από την Κρήτη για σχολικές εκδρομές και άλλα εκδρομικά πακέτα στον Νομό Ιωαννίνων και στην Ήπειρο, όπως εκφράστηκε κατά την εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου με τίτλο «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, σημειώνει σε δελτίο τύπου της η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων.

Την Ένωση στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της Σπύρος Σουρέλης, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και τους παρουσίασε τους προορισμούς του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Όπως αναφέρθηκε από τους πράκτορες, η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων-Ηρακλείου θα διευκολύνει εξαιρετικά τις τουριστικές μετακινήσεις και ειδικότερα τις σχολικές εκδρομές, όμως σημαντικό είναι να εκτελούνται δρομολόγια από μεγάλα αεροσκάφη, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους αντίστοιχους αριθμούς μαθητών. Κοινή εκτίμηση ήταν, επίσης, ότι, με την έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης, θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα συνδυαστικός τουρισμός μεταξύ των περιοχών, με ελκυστικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν τα ιδιαίτερα στοιχεία των δύο προορισμών (city break, βουνό, θάλασσα, υπαίθριες δραστηριότητες, χαλάρωση, γαστρονομία, μουσεία, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία κ.ά.).
Στα θετικά της εκδήλωσης προσμετράται και η δημοσιότητα που έλαβε ο Νομός Ιωαννίνων και η Ήπειρος ως τουριστικοί προορισμοί από τα ΜΜΕ της Κρήτης, διότι προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, 12 μήνες το χρόνο.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ευχαριστεί την Περιφέρεια Ηπείρου για τη φιλοξενία που της παρείχε.