ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Αυξημένες πληρότητες και επιπλέον πτήσεις

Αυξημένη αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση στη πόλη, αλλά και τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα να ξεπερνούν ήδη το 80% - 90%.

Οι επισκέπτες της περιοχής προέρχονται κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και κάποια νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου, ενώ φαίνεται πως θα έρθουν με κάθε μέσο, όπως αποδεικνύει και η απόφαση της Aegean Airlines να αυξήσει τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, κατά τρεις πτήσεις την εβδομάδα, έως και τις 8 Ιανουαρίου 2023.
Ήδη, καθημερινά εκτελούνται δύο δρομολόγια από και προς την πρωτεύουσα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ. Οι πληρότητες των αεροσκαφών είναι ήδη υψηλές, ενώ για πολλές ημέρες, οι πτήσεις είναι γεμάτες, γεγονός που αποδεικνύει την επιλογή του προορισμού, ως κορυφαίου στην Ελλάδα για τους ταξιδιώτες των εορτών. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, τις ημέρες αιχμής, να «επιστρατευτούν» και αεροσκάφη μεγαλύτερης χωρητικότητας για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες.
Σε κάθε περίπτωση, στον κλάδο του τουρισμού υπάρχει αισιοδοξία ότι η περίοδος αυτή θα καλύψει ένα μέρος των απωλειών, που έχει επιφέρει η αύξηση του λειτουργικού κόστους. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, οι τιμές είναι αυξημένες κατά 10% περίπου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και τα καταλύματα στην πόλη, αυτές τις ημέρες, κυμαίνονται περίπου από 75 ευρώ έως και 350 ευρώ, σε ξενοδοχεία και καταλύματα υψηλής κατηγορίας.
Προς το παρόν, υπάρχουν κάποιες λίγες διαθέσιμες κλίνες στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Μέτσοβο, για τους επισκέπτες που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να εκδράμουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Ο καιρός φαίνεται πως θα είναι αίθριος, χωρίς βέβαια το χιόνι που ενδεχομένως να ήθελαν αρκετοί επισκέπτες, προσφέροντας τουλάχιστον ευκολία στις μετακινήσεις.

Σχετικά άρθρα

Μία πτήση λιγότερη καθημερινά, άνευ λοιπών εξηγήσεων

«Προσεχώς» στα συστήματα κρατήσεων η πτήση Ιωάννινα – Τελ Αβίβ

«Sold out» και τα Θεοφάνεια ο Νομός Ιωαννίνων

Γεωργία Χαλάτση