ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μεσίτες από το Σικάγο σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών

Επενδυτικές ευκαιρίες στην «άγνωστη Ελλάδα» αναζητούν αμερικανοί μεσίτες και εκπρόσωποι μεσιτικών γραφείων από το Σικάγο των ΗΠΑ, έχοντας ως σταθμούς της «ιχνηλάτησής» τους και δύο περιοχές της Ηπείρου, τα Γιάννενα και την Πάργα.

Οι αμερικανοί μεσίτες, με τη συνέργεια της Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας, ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας ένα οδοιπορικό σε περιοχές που δεν είναι και τόσο προβεβλημένες, αλλά παράλληλα αποτελούν… land of opportunity (γη της ευκαιρίας), όπως χαρακτηριστικά εκπρόσωποί τους ανέφεραν κατά την επίσκεψή τους στην Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό τους.
Το ταξίδι του εντοπισμού ευκαιριών στον χώρο του real estate συνεχίστηκε σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη, για να πάρουν σειρά τα Γιάννενα και Πάργα. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Πάτρα, το Αίγιο, η Κόρινθος και η Αθήνα, όπου θα ολοκληρωθεί η οκταήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.
Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού οργανισμού «Mainstreet Organization of Realtors» με έδρα το Σικάγο με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μετά από πρωτοβουλία και των διασυνδεδεμένων με την αμερικανική ένωση πρακτόρων στη χώρα μας. Κατά την παρουσία τους στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το οποίο ήταν ένας από τους συνδιοργανωτές της επίσκεψης τους, συνομίλησαν με τον πρόεδρό του Δημήτρη Δημητρίου, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Βασιλείου και τον οικονομικό επόπτη Μάκη Χρυσοστόμου παρουσία των διασυνδεδεμένων με την ένωση μεσιτών κ.κ Μπάσιου και Παπαντωνίου.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, αφού τους καλωσόρισε στην πόλη των Ιωαννίνων, τους παρουσίασε στοιχεία από τη μελέτη οικονομικής αποτύπωσης της περιοχής και τους ανέλυσε τους κλάδους της επιχειρηματικότητας, καθώς και τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται λόγω της αυξημένης δραστηριότητας εταιριών τεχνολογίας, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης και επενδύσεων στα Γιάννενα γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή που πρόκειται να δημιουργηθεί το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας.
Στο επενδυτικό ενδιαφέρον τους, ο κ. Δημητρίου έκανε ειδική ανάλυση και αναφορά σε περιοχές, όπως τα Τζουμέρκα και το Ζαγόρι, και τους ενημέρωσε για τις επενδυτικές δυνατότητες, που παρουσιάζονται στις περιοχές αυτές αλλά και στον Νομό Ιωαννίνων γενικότερα. Τέλος, έγινε ειδική αναφορά από τον κ. Βασιλείου για τα διαδικασίες και τα οφέλη που δίνονται σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή είτε με αυτοχρηματοδότηση είτε μέσω προγραμμάτων αλλά και του Αναπτυξιακού Νόμου.
Τα μέλη της Ένωσης Μεσιτών του Σικάγου ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τα μέλη που παραβρέθηκαν στην συζήτηση μαζί τους, κάνοντας γνωστό πως επιθυμούσαν να επισκεφτούν την πόλη των Ιωαννίνων και την Ελλάδα από το 2019, αλλά, λόγω του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε το ταξίδι τους.
Η πρόεδρος του «Mainstreet Organization of Realtors» Debbie Pawlowicz σημείωσε πως πλέον έχουν και την οπτική καταγραφή της περιοχής και το επόμενο διάστημα θα καταγράψουν όσες περιπτώσεις παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, με δεδομένο πάντα τις προσιτές τιμές και τις αποδόσεις των επενδύσεων. Μιλώντας γενικότερα τόνισε ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η γνωριμία τους με την «άγνωστη Ελλάδα», καθώς μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν γνώση μόνο για την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων