ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Αντίθετος στην αγορά νέου κτηρίου και ο Ι. Μήτσης

Μετά την παράταξη «Ισχυρό Επιμελητήριο», που εξέδωσε ανακοίνωση για τις ενστάσεις της σχετικά με τις ενέργειες της διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για αγορά νέου κτηρίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως Επιμελητηριακό Μέγαρο, τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την εισήγηση, κάνει γνωστούς και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» Γιάννης Μήτσης, δίνοντας στη δημοσιότητα την τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Μήτσης τάσσεται αρνητικά στην αγορά κτηρίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κτήριο έτοιμο, που να πληροί τις προδιαγραφές Επιμελητηριακού Μεγάρου πολλαπλών χρήσεων, γι’ αυτό, άλλωστε, πάντα ο ορίζοντας όλων ήταν και είναι η ανέγερση κτηρίου. Εν συνεχεία, καταλογίζει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου ευθύνες για το ότι όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησαν οι διαδικασίες για κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου και ανέγερση νέου στη θέση του. «Δυο πράγματα συμβαίνουν: ή το έργο ήταν ασύμφορο και απλά ο κ. Δημητρίου το έριξε ως πυροτέχνημα ή υπάρχει αμέλεια σε υπέρτατο βαθμό. Πάντως αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί χρηστή διοίκηση προς όφελος των συμφερόντων του Επιμελητηρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μήτσης και πρόσθεσε ότι για να προχωρήσει η διοίκηση στις διαδικασίες για αγορά νέου κτηρίου με απ’ ευθείας ανάθεση, έπρεπε να προβεί σε μελέτη σκοπιμότητας από εξειδικευμένα άτομα ή από το ΤΕΕ, σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για επιλογή κτηρίου με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς και να υπάρξει τριμελής διαπαραταξιακή επιτροπή για την παρακολούθηση, την εξέλιξη και την ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας.
«Η αγορά του νέου κτιρίου μέχρι σήμερα αγαπητοί συνάδελφοι είναι απόρροια ενεργειών μόνο του κ. Δημητρίου που σημαίνει ενός ανδρός αρχή και όχι απόρροια μιας επιτροπής», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων