ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Καλεί τον Γρ. Γκίκα να ανέβει και τα σκαλιά του Επιμελητηρίου

Τις κατηγορίες για ελλιπές ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, επιστρέφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου στον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρη Γκίκα.

Ο κ. Δημητρίου επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου και προσωπικά ο πρόεδρος πάλευαν και παλεύουν για την επίλυση προβλημάτων και για τη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μέσω προτάσεων και παρεμβάσεων, καταλογίζοντας στον κ. Γκίκα ότι την τελευταία τριετία, τα μόνα σκαλιά που ανεβοκατεβαίνει καθημερινά, «σίγουρα δεν είναι αυτά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων». Μάλιστα, επειδή «φαίνεται ότι έχει ελλείψεις και για να μη μείνει μετεξεταστέος μιας και κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθούν εκλογές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, του υπενθυμίζει μερικά από όσα έχει διεκδικήσει με μεγαλύτερη ένταση από τον Μάρτιο του 2020 ως διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Διεκδικήσεις που αφορούν τη μείωση της φορολογίας και τη στήριξη πληττόμενων επιχειρήσεων, ενώ μνεία κάνει και σε μια σειρά από προτάσεις για την εστίαση, τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, το πρόγραμμα «Μένουμε Ελλάδα», τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, το φυσικό αέριο κ.ά
«Ελπίζουμε ο κ. Γκίκας να βρει χρόνο να ανέβει και “τα σκαλιά του Επιμελητηρίου” και θα είμαστε εκεί όπως κάθε ημέρα, με διάθεση να ακούσουμε τις προτάσεις του (αν έχει) και, γιατί όχι, αν αξίζουν, να τις υιοθετήσουμε για το σύνολο της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπούμε και όχι μόνο για τις κοινωνίες και την επιστρεπτέα προκαταβολή, που απασχολούσε τον ίδιο σε κάθε συνεδρίαση για ευνόητους λόγους και που δυστυχώς αρκετοί δεν κατάφεραν να ενταχθούν», καταλήγει ο κ. Δημητρίου.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο τα «εργατικά χέρια» από τις Φιλιππίνες

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων