ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Γενναία επιδότηση για την ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων

Σε ποσοστό 55%, μεγαλύτερο από προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, φτάνει για την Ήπειρο η επιδότηση για την ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων, σύμφωνα με το ΦΕΚ του νέου αναπτυξιακού νόμου, όπου δημοσιεύθηκε η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη.

Σκοπός του καθεστώτος είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε ένα ευρύ πεδίο τουριστικών επενδύσεων, που αφορούν κυρίως τη δημιουργία, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της επικράτειας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Ιωαννίνων Σπύρο Σουρέλη, πρόκειται για μια ευκαιρία για όσες επιχειρήσεις στην περιοχή θέλουν να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις και βελτιώσεις, καθώς προβλέπονται μεγαλύτερα ποσοστά ενίσχυσης από κάθε άλλη φορά.
Βέβαια, σημείωσε πως πολλοί επιχειρηματίες ήλπιζαν στην προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις, για το οποίο υπήρχαν δεσμεύσεις εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο φαίνεται να έχει μπει στον «πάγο». «Νομίζω πως είναι μονόδρομος ο αναπτυξιακός, γιατί έχει πολύ καλά ποσοστά επιδότησης», σημείωσε.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς είναι η 5η Σεπτεμβρίου και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών ορίζεται η 5η Δεκεμβρίου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της ενίσχυσης ανέρχεται σε 150.000.000 ευρώ, εκ των οποίων 75.000.000 ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Κάθε επενδυτικό σχέδιο έχει ως μέγιστο προϋπολογισμό τα 10 εκ. ευρώ.
Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Αναπτυξιακών Νόμων (ΠΣ.-Αν), στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https://opsan.mindev.gov.gr).

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιητικές δεδομένης της εποχής οι πληρότητες για το Πάσχα

Μία πτήση λιγότερη καθημερινά, άνευ λοιπών εξηγήσεων

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Γεωργία Χαλάτση