ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μπαίνει στη ζυθοποιία, στα σχέδια και η ποτοποιία

Στον χώρο της ζυθοποιίας μπαίνει η Zoinos Winery, μια σκέψη που ωρίμαζε καιρό και κρίθηκε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με τις αρχικές σκέψεις για αυτόνομη ανάπτυξη, η Zoinos Winery αποφάσισε να συνεργαστεί με τη «Ζυθοποιία Ηπείρου», γνωστή κυρίως από τη μπύρα της «Στάλα», αναγνωρίζοντας το μεράκι, την όρεξη και τη δυναμική του εγχειρήματος των ανθρώπων της τοπικής ζυθοποιίας.
«Από δω και πέρα θα πορευόμαστε μαζί με τη “Ζυθοποιία Ηπείρου”. Στόχος δεν είναι να μοιράσουμε αυτό που υπάρχει, αλλά να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για τα δύο μέρη, με συνέργειες και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, που παρουσιάζονται στο νέο οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Οινοποιίας Ηπείρου ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ Βαγγέλης Αργύρης, κάνοντας γνωστό πως δημιουργείται μια νέα εταιρεία, στην οποία «Ζυθοποιία Ηπείρου» και Zoinos Winery συμμετέχουν με 50%.
Στις σκέψεις είναι και η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, καθώς θα προκύψει ανάγκη αύξησης της παραγωγής. Το πιο πιθανό είναι να επιλεγεί η δημιουργία μιας νέας παραγωγικής μονάδας στη Βιομηχανική Περιοχή, όπως ανέφερε ο κ. Αργύρης.
Για μια σημαντική μέρα για τη «Ζυθοποιία Ηπείρου» έκανε λόγο ο εκπρόσωπός της Θανάσης Δόσης, εκφράζοντας τη χαρά του για τη συνεργασία με μια καταξιωμένη εταιρεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Έξι χρόνια μετά το λανσάρισμα στην αγορά της πρώτης μας μπύρας, μας δίνεται τώρα η ευκαιρία, μέσα από τη συμπόρευσή μας με τη Zoinos, να δημιουργήσουμε μια νέα εταιρεία, που θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας και θα αναδείξει τον τόπο και τα τοπικά προϊόντα», ανέφερε αρχικά ο κ. Δόσης και πρόσθεσε πως απώτερος στόχος είναι κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν και τοπικές πρώτες ύλες. Άλλωστε, παλαιότερα υπήρχαν καλλιέργειες λυκίσκου στην περιοχή του Κατσικά. «Ευελπιστούμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα σχέδια ανάπτυξης της Zoinos Winery, όμως, δε σταματούν με την είσοδό της στην αγορά της ζυθοποιίας, αλλά φτάνουν και στην ποτοποιία, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θανάσης Κατσανάκης. «Στο portfolio μας έχουμε κρασιά, αποστάγματα, πλέον και μπύρα. Μας απομένει μόνο η ποτοποιία κι αυτό θα έρθει σύντομα», τόνισε.

Νέο λογότυπο, νέες ετικέτες

Παράλληλα με τη συνεργασία με τη «Ζυθοποιία Ηπείρου», ανακοινώθηκε και το rebranding της Zoinos Winery, με τη διοίκηση της εταιρείας να παρουσιάζει το νέο λογότυπό της και τις νέες ετικέτες της, στο σύνολο σχεδόν των κρασιών και αποσταγμάτων της.
Όπως ανέφερε ο Β. Αργύρης, η Zoinos Winery συστήνεται ξανά, θέλοντας να δείξει ότι περνά σε μία νέα εποχή εξέλιξης, με την αλλαγή, ωστόσο, να προκύπτει και ως ανάγκη, καθώς το «Ζ» στις ετικέτες και συσκευασίες θεωρήθηκε ότι μπορεί να ταυτιστεί με το σύμβολο που αποτυπώνεται στα άρματα μάχης και σε άλλα στρατιωτικά οχήματα του ρωσικού στρατού.
Το σχεδιαστικό concept του νέου λογοτύπου, καθώς και οι νέες ετικέτες, είναι εμπνευσμένα από την παράδοση της περιοχής και αποπνέουν μία φρεσκάδα και ζωντάνια, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή αύξηση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων μας. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι το ποιοτικό περιεχόμενο», ανέφερε ο Β. Αργύρης.

«Ανοιχτές Πόρτες» μετά από δύο χρόνια

Στο μεταξύ, μετά από δύο χρόνια και «αφού μερικώς απαλλαγήκαμε από την πανδημία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Β. Αργύρης, τα επισκέψιμα οινοποιεία προσκαλούν το Σαββατοκύριακο τους φίλους του κρασιού, της φύσης και του οινοτουρισμού, για να γιορτάσουν την άνοιξη, την ανθοφορία, τον νέο κύκλο ζωής που έχει ξεκινήσει στους αμπελώνες, για να δώσει τον καρπό και στη συνέχεια, το νέο κρασί της σοδειάς του 2022.
Μεταξύ αυτών και το οινοποιείο της Zoinos Winery στη Ζίτσα, το οποίο θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές σε όποιον θα θελήσει να το επισκεφτεί, να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και στους αμπελώνες, και φυσικά να δοκιμάσει κρασιά και αποστάγματα, συνοδεία ηπειρωτικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα γνωριμίας και με τα προϊόντα της «Ζυθοποιίας Ηπείρου».
Το οινοποιείο της Ζίτσας θα είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και τις δύο ημέρες, με τη μουσική εκδήλωση να μεταφέρεται αύριο Σάββατο αντί της Κυριακής, όπως συνήθως συμβαίνει, λόγω καιρικών συνθηκών. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Σχετικά άρθρα

Zoinos Winery – Ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Πύρρου Άμπελος»

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας

Ηπειρωτικός Αγών

Νέοι ορίζοντες για τη Zoinos Winery