Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στη Διεθνή Έκθεση Τιράνων
ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Πρόγραμμα εξωστρέφειας για το Επιμελητήριο

Σε επτά, τουλάχιστον, εμπορικά γεγονότα–εκθέσεις και b2b συναντήσεις προγραμματίζει να λάβει μέρος το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με τις επιχειρήσεις-μέλη του που θα εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον, κατά τη διάρκεια του 2019.

Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία και με μία μόνο λευκή ψήφο το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στη συνεδρίαση της Δευτέρας, κατόπιν εισήγησης του υπευθύνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και προέδρου της Επιτροπής Εκθέσεων και Τουρισμού του Επιμελητηρίου δρ. Δημήτρη Δημητρίου.
Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με περίπτερο ή/και εμπορικές αποστολές στην Έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας 6o Panorama World Festival 2019 στη Στοκχόλμη (15-17 Φεβρουαρίου), στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food EXPO 2019 στην Αθήνα (16-18 Μαρτίου), στην έκθεση Τουρισμού και Γεύσης Greek Panorama 2019 στη Λεμεσό Κύπρου (4-5 Μαΐου), σε επιχειρηματικές συναντήσεις στη Διεθνή Έκθεση για την Κηπευτική Τεχνολογία, την Ενέργεια και το Νερό (GreenTech Amsterdam 2019) στο Άμστερνταμ Ολλανδίας (11-13 Ιουνίου), στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (7-15 Σεπτεμβρίου), στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2019 στην Κολωνία Γερμανίας (5-9 Οκτωβρίου) και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2019 στο Λονδίνο (4-6 Νοεμβρίου).
Τον αρχικό προγραμματισμό των εκθέσεων, στις οποίες θα λάβει μέρος το Επιμελητήριο Ιωαννίνων κατά το 2019, κατήρτισε η Διοικητική Επιτροπή, μετά από μελέτη των τρεχουσών επιχειρηματικών δράσεων, όπως εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, Β2Β, κ.λπ., και λαμβάνοντας υπόψη και τους ανάλογους προγραμματισμούς, που έχουν κάνει οι τοπικοί φορείς και το Δίκτυο Enterprise Europe Network, στο οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Ο κατάλογος αυτός καταρτίστηκε με κριτήριο τους κύριους τομείς της τοπικής οικονομίας, που αφορούν τον μεγαλύτερο αριθμό των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, δηλαδή τρόφιμα-ποτά, τουρισμό, γενική προβολή ελληνικών τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών κλπ. Ο πρώτος προγραμματισμός επιδέχεται αναμόρφωσης ανά πάσα στιγμή στη διάρκεια του χρόνου, αν προκύψουν ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων