Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα, με 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά.
Οικονομία

Στρατηγική συμμαχία σε εμπορικό επίπεδο

Σε στρατηγική συμμαχία σε εμπορικό επίπεδο προχώρησαν τα Ηπειρώτικα Αυγά από την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος».

Οι δύο γιαννιώτικες εταιρείες, που η κάθε μία μετράει πάνω από 60 χρόνια παρουσίας στον κλάδο, αποφάσισαν να συνεργαστούν σε εμπορικό επίπεδο, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο το δίκτυο διανομής και εξασφαλίζοντας πραγματικά φρέσκα προϊόντα στους καταναλωτές, καθώς η διανομή θα πραγματοποιείται εντός 24 ωρών από την παραγωγή τους.
«Τόσο ο ΑΠΣΙ «Πίνδος» όσο και τα Ηπειρώτικα Αυγά έχουν ως κοινό παρονομαστή την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που παράγουν, την τεχνογνωσία αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου μέσα από συνεχείς επενδύσεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό και την έρευνα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα, με 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της «Πίνδος» είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα η «Πίνδος» κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ΠΙΝΔΟΣ ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια.

Η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. ξεκίνησε το 1962 από τα Ιωάννινα, ως μια εταιρία αμιγώς οικογενειακή, και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στον τομέα της παραγωγής αυγών, της παστερίωσης αυγών και της παραγωγής οργανικού λιπάσματος. Με αφοσίωση στη δουλειά της και σεβασμό στον καταναλωτή, προσφέρει σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό, φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες. Παράγει και διαχειρίζεται ετησίως πάνω από 150 εκατομμύρια αυγά. Είναι η 1η εταιρεία που έφερε τα φρέσκα παστεριωμένα προϊόντα αυγού στο ράφι στην ελληνική αγορά. Από το 2010 μέχρι και σήμερα έχει επενδύσει πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της.

Σχετικά άρθρα

Οι κουτσουλιές θα γίνονται ενέργεια

Στο τραπέζι οι οδοί πρόσβασης και τα ανταποδοτικά τέλη

Αγορά Εργασίας – Προσωπικό αναζητά η ΠΙΝΔΟΣ

advertorial