ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος να καταστεί τρίτος πόλος συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα

Στις δυνατότητες των Ιωαννίνων για τη φιλοξενία μεγάλων συνεδριακών γεγονότων εστίασε την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη ο Δήμος Ιωαννιτών, παράλληλα, φυσικά, με την παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης, που την καθιστούν ελκυστικό πόλο διακοπών, αλλά και σημαντικών πολιτιστικών, επιστημονικών και επαγγελματικών συναντήσεων, για όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για την τουριστική προβολή των Ιωαννίνων παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λώλης. Στην παρουσίαση συμμετείχαν, επίσης, η διευθύντρια Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα, η περιφερειακή σύμβουλος Γιώτα Ναυρόζογλου και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης.
Ο κ. Λώλης τόνισε ότι τα Γιάννενα φιλοδοξούν να αποτελέσουν τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών έχει δρομολογήσει τη διαδικασία για την ίδρυση Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων (Convention Bureau). Ο κ. Λώλης υπογράμμισε ότι η πόλη διαθέτει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες με υψηλής ποιότητας αίθουσες συνεδρίων. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η πόλη προσφέρει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης, είναι κοντά στο βουνό, αλλά και στη θάλασσα και έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης 365 μέρες τον χρόνο.
Σε ειδικότερα ζητήματα αναφέρθηκε το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Αιμίλιος Νέος, ο οποίος ανέδειξε μερικά από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων και εστίασε στην κομβική γεωγραφική θέση της πόλης, στην επάρκεια που διαθέτει σε υποδομές και, συνολικότερα, στις δυνατότητές της να φιλοξενεί σημαντικά διεθνή και εγχώρια επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια.
Επιπλέον, μέσω του περιπτέρου, η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ελένη Μπασογιάννη και ο Αιμίλιος Νέος είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με παράγοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στη διεθνή τουριστική αγορά και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον προορισμό «Ιωάννινα».
Στην έκθεση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος παραχώρησε συνεντεύξεις σε ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το περίπτερο της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών