ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Τι γίνεται με τις άλλες περιπτώσεις νοθείας;

Σε μια δήλωση με πολλές αναγνώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Ιωάννης Βιτάλης ενόψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης της αρμόδιας νεοσυσταθείσας Επιτροπής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα επιληφθεί της υπόθεσης νοθείας φέτας από την ελληνική εταιρία «ΟΜΗΡΟΣ».

Αρχικά δηλώνει ότι αναμένει μία απόφαση, που «θα συνάδει με τα αντικειμενικά δεδομένα και στοιχεία που η Επιτροπή αυτή έχει στη διάθεσή της και πως, στην περίπτωση επιβολής ποινών, αυτές θα είναι τεκμηριωμένες και αιτιολογημένες με βάση το σχετικό πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει».
Περισσότερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δήλωσής του, όπου αναφέρεται και σε άλλες περιπτώσεις νοθείας. «Αυτονόητα ανακύπτει η απορία του πώς σκοπεύει να διαχειριστεί το υπουργείο δεκάδες ανάλογες υποθέσεις, που έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην κρίση τους και στην επιβολή των ποινών, που προβλέπονται από το νομικό πλαίσιο, στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί η ύπαρξη ευθυνών, πολύ δε περισσότερο σε περιπτώσεις υπότροπων παραβατών.

Σχετικά άρθρα

Για… γερά πορτοφόλια φέτα και ελαιόλαδο

Γεωργία Χαλάτση

Εγκαίνια με μηνύματα για την προστασία της φέτας

Αποστόλης Τζελέτας

Διεπαγγελματική Φέτας εναντίον Υπουργείου για το ζήτημα των ελέγχων