ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Λιγότερος χρόνος για φορολογικές δηλώσεις

«Ανάσα» δεν έχουν πάρει οι λογιστές-φοροτεχνικοί από την έναρξη της πανδημίας, αφού όχι μόνο επιβαρύνθηκαν λόγω του πλήθος των ηλεκτρονικών συναλλαγών που καλούνται να φέρουν εις πέρας από τους πελάτες τους, αλλά και επειδή, λόγω αυτών, δεν κατάφεραν να κλείσουν ούτε για μια ημέρα τα γραφεία τους, ακόμη και τον Αύγουστο.

Έτσι, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πως οι φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν λίγο μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθούν εμπρόθεσμα μέχρι τέλος Ιουλίου, τους προκάλεσαν ήδη έναν έντονο «πονοκέφαλο». Σύμφωνα με τον υπουργό, όπως και πέρυσι, η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε οκτώ δόσεις για φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά θα είναι εμπρόθεσμη η καταβολή και όσων υποβάλλουν τον Αύγουστο, τότε όμως θα καταβάλουν δύο δόσεις μαζί τέλος Αυγούστου. Για όσα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν έως τέλος Ιουλίου θα υπάρχει μία έκπτωση φόρου 3%.
Με αυτό ως δεδομένο, τα λογιστικά γραφεία δεν πρόκειται ούτε και φέτος να κάνουν… καλοκαίρι, όπως τόνισε ο κ. Μπέκας, μεταφέροντας την αγανάκτηση των συναδέλφων του, ενώ σημείωσε πως ο χρόνος είναι περιορισμένος, με δεδομένο πως κάθε χρόνο η έναρξη υποβολής των δηλώσεων ξεκινούσε στα τέλη Φεβρουαρίου και διαρκούσε έως τα τέλη Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα

Έως 31 Ιουλίου η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά για λίγους

Κλείνουν τα γραφεία τους και οι λογιστές