ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Νέες πτήσεις από Βρετανία, Γαλλία και Πολωνία προς το Άκτιο

Τη ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος για την περιοχή και της Ηπείρου σηματοδοτούν οι πτήσεις από νέους προορισμούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.

Αν και βρισκόμαστε μέσα σε περίοδο κορύφωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, νέες εταιρίες προγραμματίζουν πτήσεις στο αεροδρόμιο, αυξάνοντας τις χώρες προσέλευσης, με τον αντιπεριφερειάρχη τουριστικής ανάπτυξης Στράτο Ιωάννου να αναφέρει ότι η περιοχή μας έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις επισκεπτών από όλο τον κόσμο και αυτό είναι το αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών της τελευταίας δεκαετίας. «Ο κορωνοιός αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στον τουριστικό κλάδο, όμως θα είναι προσωρινό και αμέσως μετά θα έχουμε μια θεαματική αύξηση της τουριστικής κίνησης», σημειώνει σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι ιδιαίτερη σημασία για το φετινό καλοκαίρι έχει να τηρηθούν οι υγειονομικοί όροι για τους επισκέπτες που θα προσγειωθούν στην περιοχή.
Αναμφίβολα, η πιο σημαντική εξέλιξη έχει να κάνει με την ένταξη του αεροδρομίου Πρέβεζας- Ακτίου στο πρόγραμμα πτήσεων της Ryanair, η οποία από την 1η Ιουλίου θα συνδέσει την περιοχή με το αεροδρόμιο Στάνστεντ, ένα από τα πέντε αεροδρόμια του Λονδίνου, με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα. Εκτός από τη Ryanair, που για πρώτη φορά θα εκτελέσει πτήσεις προς την περιοχή, νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου ανακοίνωσε για τη φετινή τουριστική περίοδο και η Easyjet. Θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα από το Μπρίστολ, κάθε Τετάρτη και Κυριακή από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, και δύο πτήσεις από το Λούτον, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.
Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου. H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε ότι από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο. Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη, καθώς ανοίγει μία ακόμα τουριστική αγορά, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια η Ήπειρος είχε επενδύσει με τη συμμετοχή της σε τουριστικές εκθέσεις και με στοχευμένες ενέργειες προβολής.
Πτήσεις θα εκτελούνται και από την Πολωνία. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air θα εκτελεί, από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο πτήσεις την εβδομάδα από τη Βαρσοβία, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσθέτει στους προορισμούς της το Άκτιο, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική, καθώς η Wizz Air τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτύξει στην Ευρώπη ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνδέσεων δημιουργώντας συνεχώς νέες βάσεις.
Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου σημειώνει ότι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου οφείλουν να εκμεταλλευτούν τις υπάρχουσες και τις νέες πτήσεις, προκειμένου για να αναπληρώσουν την απώλεια εσόδων από τον κορωνοϊό αλλά και για να ενδυναμωθούν οι συνεργασίες με τις αγορές αυτές.

Σχετικά άρθρα

Ρότα για την UNESCO έβαλε και η αρχαία Νικόπολη

Έξι βάσεις και χρόνος απόκρισης 45’

Μεγάλες προσδοκίες από την Ποδηλατική Ιόνια Διαδρομή