ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Να λέγεται το τσίπουρο… τσίπουρο

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος που απαγορεύει τη χρήση των ονομασιών τσίπουρο και τσικουδιά στα χύμα προϊόντα που διαθέτουν οι μικροί παραγωγοί, ζητά το ΚΚΕ, μέσω νέας επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο κ. Καραθανασόπουλος χαρακτηρίζει αυθαίρετη την εγκύκλιο, επισημαίνοντας ότι η χρήση των συγκεκριμένων ονομασιών είναι εθιμικά κατοχυρωμένη και δεν απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι θεσπίστηκε με κριτήριο την ικανοποίηση των απαιτήσεων των ποτοβιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων αλκοολούχων ποτών.
Εκτός της απόσυρσης της εγκυκλίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζητά να τροποποιηθεί ο τεχνικός φάκελος των γεωγραφικών ενδείξεων «τσίπουρο/τσικουδιά» και να απαλειφθεί η υποχρέωση εμφιάλωσης, η οποία έχει συμπεριληφθεί καθ’ υπέρβαση των γενικών κατευθύνσεων που ορίζουν ότι ένα αλκοολούχο ποτό αποκτά γεωγραφική ένδειξη αμέσως μετά την απόσταξη, καθώς και να μπορέσουν οι «καζανάδες» να δουλέψουν ανεμπόδιστα, συμβάλλοντας στην απορρόφηση του επικείμενου τρύγου και στην άμβλυνση των εκβιασμών των βιομηχάνων προς τους αμπελοκαλλιεργητές, που εντείνονται λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες