ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Θα απορροφήσει τη ζημιά από τον κορωνοϊό ο ΑΠΣΙ «Πίνδος»

Τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο της πτηνοτροφίας συζήτησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου σε τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Στρατάκο.

Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στη μείωση της κατανάλωσης από 15 Μαρτίου μέχρι σήμερα, η οποία φτάνει έως και 30%, στις επιπτώσεις για τον Συνεταιρισμό και τους παραγωγούς. καθώς και στις προβλέψεις για τους επόμενους μήνες. Τέλος, πρότεινε μια σειρά μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των παραγωγών.
Η υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα θέματα που άπτονται του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και να προωθήσει τα υπόλοιπα στα αρμόδια υπουργεία. Ζήτησε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην μετακυλήσει ο Συνεταιρισμός τα βάρη στους παραγωγούς.
Ο πρόεδρος του ΑΠΣΙ «Πίνδος» δεσμεύτηκε ότι ο Συνεταιρισμός δε θα μειώσει το προσωπικό και τις σημερινές του αμοιβές, ενώ δε θα μειώσει τις τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί, όπως έκαναν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τη μείωση να φτάνει έως και το 50% του εισοδήματος τους. Η ζημιά από τον κορωνοϊό θα επιβαρύνει τον Συνεταιρισμό με μείωση των κερδών της χρήσης 2020.
Η κα. Αραμπατζή ευχαρίστησε τον κ. Δημητρίου και δεσμεύτηκε σύντομα να επανέλθει.

Σχετικά άρθρα

Οι κουτσουλιές θα γίνονται ενέργεια

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός