ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Εργατικό Κέντρο- Οδηγίες για την καταβολή των επιδομάτων

Οδηγίες για το πώς θα γίνει η καταβολή ων επιδομάτων σε εργαζόμενους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους δίνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να επικοινωνούν άμεσα με τα σωματεία τους και το Εργατικό Κέντρο στο τηλέφωνο 2651032513, στην περίπτωση που δημιουργούνται εμπόδια στην ένταξη και στην καταβολή του επιδόματος τους.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους ανεστάλη με κρατική εντολή και δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ για 45 μέρες, θα πρέπει από αύριο 1 Απριλίου να μπουν και να κάνουν δήλωση στη σχετική πλατφόρμα του υπουργείου (supportemployees.yeka.gr), αφού προηγηθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση της εργοδοσίας στο σύστημα «Εργάνη». Η δήλωση γίνεται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από 1 ως 10 Απριλίου, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.
Το υπουργείο Εργασίας παρέτεινε μέχρι και τις 10 Απριλίου την προθεσμία υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης των επιχειρήσεων, που έληγε στις 31 Μαρτίου, στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», η δραστηριότητα των οποίων ανεστάλη με κρατική εντολή. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι οι δηλώσεις των επιχειρήσεων δεν έχουν ακόμα υποβληθεί στο σύνολό τους και ως εκ τούτου η καταβολή του επιδόματος στους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων θα καθυστερήσει.
Οι άνεργοι μπορούν να εγγράφονται ηλεκτρονικά στο μητρώο του ΟΑΕΔ, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας. Ραντεβού θα πραγματοποιούνται μόνο για όσους ανέργους δεν προχωρήσουν σε ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση. Η πρόσβαση νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του Taxisnet.
Τέλος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιτηδευματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργοδότες έως πέντε εργαζομένων, οι οποίοι είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ, θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε σχετικό έντυπο που θα βρίσκουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» από τις 6 Απριλίου.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

Προετοιμάζει αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός