ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Πρόταση για εκ περιτροπής λειτουργία από συνεργεία, φανοποιεία και βουλκανιζατέρ

Την εκ περιτροπής λειτουργία των καταστημάτων τους και την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ζητούν οι επαγγελματίες των Ιωαννίνων, που έχουν σχέση με τον κλάδο των αυτοκινήτων, με υπόμνημά τους προς τα αρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς.

«Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε οι ευνοημένοι της κατάστασης, μαζί με τα είδη τροφίμων και τα φαρμακεία. Η εικόνα των καταστημάτων μας είναι αποκαρδιωτική. Πεθαίνουμε καθημερινά. Η κίνηση έχει μειωθεί στο 80% . Αδυνατούμε να φανούμε άξιοι στις οποιεσδήποτε πληρωμές μας (Εφορία, κόστος υπαλλήλων, ΕΦΚΑ, πάγια έξοδα). Οι συνάδελφοι μας καθημερινά δίνουν τεράστιο αγώνα να κρατηθούν ενεργοί, στην ουσία όμως όλα τα καταστήματα του κλάδου των αυτοκινήτων είναι κλειστά. Δεν μπορεί να εξαιρεθούν τα επαγγέλματά μας από της ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση πριν λίγες ημέρες», αναφέρουν οι πρόεδροι του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών- Φανοποιών και Συναφών Επαγγελμάτων Χρήστος Μπάης, του Σωματείου Συγκολλητών και Εμπορίας Ελαστικών Αυτοκινήτων Ελευθέριος Κυριακόπουλος, του Σωματείου Αδειούχων Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων Γεώργιος Ντίνος και του Σωματείου Εμπόρων Καινούργιων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων Χρήστος Ρουπακιάς, ενώ το υπόμνημα συνυπογράφει και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ιωαννίνων Νικολέτα Τσουμάνη.
Πρότασή τους είναι η λειτουργία των καταστημάτων να γίνεται εκ περιτροπής, να λειτουργεί δηλαδή ορισμένος αριθμός καταστημάτων ανά περιοχή και νομό και μόνο για έκτακτη ανάγκη (βλάβες ασθενοφόρων, φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα, νοσοκομειακά αυτοκίνητα), ενώ ζητούν να αποκατασταθεί η αδικία από την κυβέρνηση σε βάρος τους.