ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ικανοποίηση για τη συμφωνία προστασίας της φέτας

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σχετικά με την προστασία της φέτας και άλλων ελληνικών προϊόντων, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη Α.Ε.» και πρόεδρος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για την προστασία της φέτας Ιωάννης Βιτάλης.

Σε δήλωσή του χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία, καθώς, βάσει αυτής, η φέτα προστατεύεται ως προϊόν Π.Ο.Π στην πολυπληθή Κίνα. Ο κ. Βιτάλης συγχαίρει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει θέσει ως προτεραιότητα της κυβέρνησής του τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, που επέδειξε σωστά αντανακλαστικά.
Κατόπιν, μάλιστα, αυτών των σπουδαίων αποτελεσμάτων, ο κ. Βιτάλης εκφράζει πλέον την ελπιδοφόρα πεποίθηση ότι η υπό ίδρυση Διεπαγγελματική Οργάνωση για την προστασία της Φέτας, στην οποία μετέχουν παραγωγοί και μεταποιητές, θα λάβει σύντομα επιτέλους σάρκα και οστά και αυτό γιατί το απαιτεί η προστασία και ανάδειξη του εθνικού μας προϊόντος, της φέτας.

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία Δωδώνη -Μιλιόρα Φάρμ για εισκόμιση γάλακτος και όχι μόνο

Δωδώνη: Στη Vivartia το σύνολο των μετοχών

Τέσσερα βραβεία για τη «Δωδώνη» στα Greek Exports Awards 2023