ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Μεγαλόπνοα σχέδια για τη Μεταλλουργική

Την πλήρη αναβίωση του εργοστασίου παραγωγής κερμάτων της πρώην Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (ΜΒΗ) υποσχέθηκε η διοίκηση της ElvalHalcor.

Οι μέτοχοι της τελευταίας, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ενέκριναν το σχέδιο απόσχισης των περιουσιακών στοιχείων του υποκαταστήματος παραγωγής δισκίων κέρματος και δακτυλίων της εταιρείας σε νεοσυσταθείσα θυγατρική μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία. Η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική της ElvalHalcor, θα ονομαστεί Μεταλλουργική Ηπείρου Μονοπρόσωπη Α.Ε. και θα αναλάβει το ενεργητικό της πρώην Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου (ΜΒΗ) με εγκαταστάσεις στο Κεφαλόβρυσο.
Η εταιρεία, όπως ανέφεραν τα στελέχη της ElvalHalcor, θα ανακαινιστεί πλήρως, ο εξοπλισμός της θα αναβαθμιστεί, με στόχο να καλύψει ανάγκες παραγωγής κερμάτων μέχρι 5.000 τόνους ετησίως. Σήμερα η εταιρεία έχει μόλις δύο συμβόλαια (Τράπεζα Ελλάδος και Τράπεζα Κύπρου) και η παραγωγική ικανότητά της δεν ξεπερνά τους 500 τόνους ετησίως. Η αναβάθμιση, ωστόσο, των εγκαταστάσεων θα της επιτρέψει να διεκδικήσει και άλλα έργα (παραγωγής κερμάτων), τόσο εντός Ευρωζώνης όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σχετικά άρθρα

Έθεσε εαυτόν στη διάθεση του δήμου Ιωαννιτών ο Κ. Γάτσιος

Χαμόγελα για τη Μεταλλουργική