Αίθουσα Σύνταξης Οικονομία

Συμφωνία για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας

Σε συμφωνία για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας κατέληξαν οι εμπλεκόμενες πλευρές των κτηνοτρόφων, των βιομηχάνων και των τυροκόμων, που έλαβαν μέρος σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης, αφού αρχικά χαιρέτησε την ίδρυση της διεπαγγελματικής, ευχήθηκε «καλές δουλειές στο δύσκολο έργο της», ενώ συνεχάρη «όλες τις πλευρές για την επιμονή, την υπομονή και τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά πάνω από όλα την πίστη τους στη Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας».
Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως μοναδικός σκοπός της Διεπαγγελματικής είναι η «προάσπιση και η στήριξη του προϊόντος» και ταυτόχρονα να είναι «ο συνομιλητής της πολιτείας, ο σύμβουλός της. Δεν είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο». «Ευελπιστώ ότι από εδώ και πέρα θα υπηρετήσουμε όλοι το εθνικό μας κεφάλαιο, τη φέτα, χωρίς εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, με αταλάντευτη βούληση απέναντι σε όποια πλευρά παρεκκλίνει του στόχου και με την αναγκαία αποφασιστικότητα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια που θα θέτει σε κίνδυνο την εξυπηρέτηση του μεγάλου σκοπού», κατέληξε.
Για μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας και του εθνικού μας προϊόντος, που πιστώνεται θετικά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης. «Η επί σειρά ετών καθυστέρηση της ίδρυσής της, έχει κοστίσει πολλά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος “φέτα” από παντός τύπου λευκά τυριά και εταιρείες στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα

Πρωτοβουλία Ι. Καραγιάννη για συντήρηση του «Μέκκειου Οικοτροφείου»

Ένα νουάρ μυθιστόρημα από τον Γ. Καραγιάννη

ΔΩΔΩΝΗ- Στο μέλλον και φέτα χωρίς λακτόζη