ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

ΔΩΔΩΝΗ- Στο μέλλον και φέτα χωρίς λακτόζη

Την παραγωγή φέτας χωρίς λακτόζη εξετάζει η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ενώ έρευνα πραγματοποιεί και για προϊόντα, που ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων «φυτικών γαλακτοκομικών».

Μέσα στις επόμενες ημέρες, η «Δωδώνη» θα τοποθετήσει στην αγορά νέο γιαούρτι, με την ονομασία «Ηπειρώτικο». Πρόκειται για στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο παράγεται αποκλειστικά από γάλα που προέρχεται από παραγωγούς στην Ήπειρο. Το γιαούρτι αυτό θεωρείται premium προϊόν και θα διατίθεται σε υψηλότερη τιμή σε σύγκριση με το υφιστάμενο βασικό προϊόν της κατηγορίας, το «Κλασικό». Το τελευταίο, πάντως, θα συνεχίσει να κυκλοφορεί κανονικά.
Εντός του 2019 θα τεθεί σε λειτουργία η θυγατρική εταιρεία, που ίδρυσε τον προηγούμενο χρόνο στη Γερμανία με την επωνυμία Dodoni GmbH, μέσω της οποίας η γαλακτοβιομηχανία εκτιμά ότι θα έχει έναν καλύτερο έλεγχο της εμπορίας και της διανομής των προϊόντων της από την παραγωγή έως το ράφι του σούπερ μάρκετ σε ό,τι αφορά τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα

Συνεργασία Δωδώνη -Μιλιόρα Φάρμ για εισκόμιση γάλακτος και όχι μόνο

Δωδώνη: Στη Vivartia το σύνολο των μετοχών

Για… γερά πορτοφόλια φέτα και ελαιόλαδο

Γεωργία Χαλάτση