ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Επιμελητήριο- Παραίτηση Ι. Μήτση από την προεδρία

Τον δρόμο της παραίτησής του από την προεδρία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αποφάσισε να ακολουθήσει ο Γιάννης Μήτσης, προκειμένου να αποφύγει τον αναγκαστικό διορισμό του στην προεδρία του BIC Ηπείρου.

Η παραίτηση υποβλήθηκε την Τετάρτη με τους λόγους να αναφέρονται στην επιστολή του κ. Μήτση προς τη διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου. «Μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Ιωαννίνων 20-12-2018, όπου εξέδωσε προσωρινή διαταγή διορισμού μου ως πρόεδρος του BIC Ηπείρου, ικανοποιώντας αίτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζα Ηπείρου και μη λαμβάνοντας καθόλου υπόψη του τη δική μου παρέμβαση, με την οποία ζητούσα για λόγους νόμιμους, ουσιαστικούς, προσωπικούς και τυπικούς να μην αναλάβω την προσωρινή διοίκηση του BIC Ηπείρου, γιατί μια τέτοια τοποθέτηση διορισμού που έγινε, αντιστρατεύεται τα νόμιμα και καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είμαι πρόεδρος, είμαι υποχρεωμένος ενόψει συζήτησης σήμερα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων “Διορισμοί Τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου στο BIC Ηπείρου”, η οποία φαίνεται ότι θα είναι η ίδια με την προσωρινή, να υποβάλω σήμερα δήλωση παραίτησης από Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις 06/03/2019», αναφέρεται αρχικά και η επιστολή καταλήγει: «Η παραίτησή μου γίνεται με σκοπό να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τη δική μου προσωπική υπόσταση, αρνούμενος έναν διορισμό που αντιβαίνει την προσωπική μου θέληση, αξιοπρέπεια και επιθυμία, που δεν μπορεί κανένα έγγραφο να υποτάξει».
Εντός 15νθημέρου θα πρέπει να συνεδριάσει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και να γίνει εκλογή νέου προέδρου, χωρίς κάποιος να μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις, μετά τα τελευταία γεγονότα.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Πλατφόρμα προβολής και διασύνδεσης από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων