ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Εμπορικές συμφωνίες και ειδική παρουσίαση του κασκαβάλι Πίνδου

Τη δυνατότητα σε 45 παραγωγούς να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους, μέσω της συμμετοχής τους στη Food Expo, έδωσε και φέτος η Περιφέρεια Ηπείρου, φιλοξενώντας τους στο περίπτερό της.

Οι παραγωγοί κάλυπταν ευρεία παραγωγική «γκάμα» και αξιοποίησαν τη συμμετοχή τους στην έκθεση, συνάπτοντας άμεσα εμπορικές συμφωνίες. O περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης υποδέχθηκε στην έκθεση τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, εκπροσώπους κομμάτων, αγροτικών και καταναλωτικών οργανώσεων κ.α., υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Στη διάρκεια της Food Expo, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του «κασκαβάλι Πίνδου», το οποίο προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σέρκο Χαρουτουνιάν και το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η συμμετοχή των επιχειρήσεων της Ηπείρου στη Food Expo συνοδεύτηκε με παρουσίαση παραδοσιακών και πρωτότυπων συνταγών γαστρονομίας από τους σεφ Τάσο Τόλη και Μίλτο Καρούμπα, αλλά και συνταγών με επίκεντρο το κασκαβάλι, που παρασκεύασε ο σεφ Aνδρέας Γεωργούλης.
Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησαν στις επιμέρους συναντήσεις με θεσμικούς φορείς οι αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας Πρόδρομος Γαϊτανίδης και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Αναστασία Σίμου. Την οργάνωση και την ευθύνη λειτουργίας του περιπτέρου είχε η προϊσταμένη του Τμήματος Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Περιφέρειας Ηπείρου Σοφία Φούκη.

Ακολουθεί η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε ξένες αγορές, πρόκειται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2024, που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Οκτωβρίου στο Παρίσι.
Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θεωρείται το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός στο χώρο των τροφίμων, «αποκαλύπτοντας» τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων. Δίνει τη δυνατότητα συνάντησης παραγωγών και αγοραστών από όλο τον κόσμο, ενώ, όπως έχει καταγραφεί, το 70% περίπου των επισκεπτών αναζητά νέα προϊόντα και προμηθευτές.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι να εδρεύουν ή να δραστηριοποιούνται εντός της Περιφέρειας Ηπείρου, να έχουν πιστοποιημένα προϊόντα και δυναμική εξαγωγών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν, το αργότερο ως τις 19 Μαρτίου, στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 2651087151 (κ. Σοφία Φούκη).

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση