ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινά ξανά πτήσεις η Tus Airways

Από τις 12 Απριλίου ξεκινούν εκ νέου οι πτήσεις της Tus Airways από την Κύπρο προς τα Γιάννενα, μετά την διακοπή τους τον περασμένο Οκτώβριο. Η εταιρία, στην ιστοσελίδα της, έχει ήδη ανακοινώσει την επανέναρξη του δρομολογίου, ενώ προσφέρει εισιτήρια σε χαμηλές τιμές από και προς τα Γιάννενα.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έως και τις 25 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Η τιμή των εισιτηρίων από την Λάρνακα στα Ιωάννινα και αντίστροφα, ξεκινά από 79 ευρώ.
Οι πτήσεις ανάμεσα στην Λάρνακα και τα Γιάννενα παρέμειναν πάντα στον σχεδιασμό της εταιρίας, παρά την περίοδο αναδιοργάνωσης της λειτουργίας που μεσολάβησε. Μάλιστα, τα Γιάννενα είναι ο μοναδικός προορισμός εκτός Λάρνακας και Τελ Αβίβ, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να κλείσουν εισιτήριο στην ιστοσελίδα της εταιρίας.
Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης η εταιρία επενδύει περισσότερο σε ναυλωμένες πτήσεις (charter), ενώ συνεχίζει να συνδέει την Μεγαλόνησο με το Τελ Αβίβ, κρατώντας «ζωντανό» το ενδεχόμενο να προγραμματιστούν και απευθείας πτήσεις Τελ Αβίβ –Ιωάννινα, κάτι που είχε συζητηθεί με τους τοπικούς φορείς και υπήρχε ενδιαφέρον.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο chief executive officer και accountable manager της αεροπορικής εταιρείας Michael Weinstein, σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, είχε απαντήσει σε όσα ακούστηκαν για οικονομικά προβλήματα της εταιρίας το προηγούμενο διάστηκα και είχε αναλύσει το σχέδιο αναδιοργάνωσης στρατηγικής, που επεξεργάζονταν η Tus.
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Tus, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν ότι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές, που προσέφερε η Cobalt, η οποία και τελικά ανέστειλε τη λειτουργία της το περασμένο φθινόπωρο.

Σχετικά άρθρα

Σύνδεση με Σκανδιναβία με πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

Στο +48,1% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Στα «ραντάρ» των τουριστικών πρακτόρων το αεροδρόμιο Ιωαννίνων