ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διαγωνισμός αφίσας για την ειρήνη- «Τολμώ να ονειρεύομαι» το φετινό θέμα

Τον 36ο παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη για μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών, με θέμα «Τολμώ να ονειρεύομαι», προκηρύσσει η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς.

Στον περσινό 35ο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 500.000 μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από όλο τον κόσμο και το πρώτο βραβείο κατέκτησε η Emma Andreea Paveliuc, μια 13χρονη μαθήτρια από το Ιάσιο της Ρουμανίας. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο παρουσίασε η 12χρονη Κατερίνα Θωμοπούλου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κω. Στα Γιάννενα, την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής αλλά και τη 2η θέση στη Βόρειο Ελλάδα, κατέλαβε το έργο της Ιωάννας Χρυσανθοπούλου, μαθήτριας της Aʹ τάξης του 7ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
H αφίσα πρέπει να έχει διαστάσεις από 33×50 εκατοστά μέχρι 50×60 εκατοστά. Τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είναι χαρτόνι, που να μπορεί να γίνει ρολό, και για το χρωματισμό μολύβια, κηρομπογιές, πέννες, μαρκαδόροι ή νερομπογιές. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες, ηλεκτρονικός υπολογιστής, να επικολληθεί ούτε να γραφεί τίποτα πάνω στο έργο, όπως και η πλαστικοποίηση των έργων.
Τα έργα που θα επιλεγούν, θα περάσουν από τρία στάδια κρίσης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πριν φτάσουν στον τελικό. Στο τελικό στάδιο θα αναδειχθούν 24 νικητές. O πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με συνοδούς τους γονείς του ή δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του, για μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο του 2024. Εκεί, την ημέρα των Λάιονς, θα του επιδοθεί χρηματικό βραβείο ύψους 5.000 δολαρίων και αναμνηστική πλακέτα με το όνομά του. Οι υπόλοιποι 23 νικητές θα λάβουν χρηματικό βραβείο 500 δολαρίων ο καθένας και πιστοποιητικό επιτυχίας. Τα έργα δεν επιστρέφονται και μπορούν να ανατυπωθούν από τη Διεθνή Oργάνωση Λεσχών Λάιονς.
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι μαθητές, μπορούν να παραδώσουν τα έργα τους στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνοχώρος» (Ζυγομάλλη 16), την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους Tεχνικών θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει το καλύτερο από κάθε Σχολείο. Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές των οποίων τα έργα θα επιλεγούν, θα τιμηθούν από τη Λέσχη Λάιονς Iωαννίνων, σε ειδική εκδήλωση, κατά την οποία θα ανακοινωθούν και οι νικητές του τελικού.

Σχετικά άρθρα

Διαγωνισμός αφίσας για την ειρήνη- «Με οδηγό τη συμπόνια» το φετινό θέμα

Απονομή βραβείων στον διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη

«Η ειρήνη μέσω προσφοράς» στον διαγωνισμό αφίσας της Διεθνούς Οργάνωσης Λεσχών Λάιονς