Καθημερινά

Παρέα με τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΧΕΝ, που έγινε στη φιλόξενη αίθουσα Πλάζα του ξενοδοχείου Ολυμπίκ, μας έφερε κοντά με πολλούς.

Είναι μια ευκαιρία για αντάμωμα των ανθρώπων και μια καλή διέξοδος για ορισμένους που δύσκολα βγαίνουν από το σπίτι τους, οι εκδηλώσεις που οργανώνονται για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής με μεγάλη ευχαρίστηση συναντήσαμε πολλές γνωστές κυρίες που είχαμε καιρό να τις δούμε. Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΧΕΝ, που έγινε στη φιλόξενη αίθουσα Πλάζα του ξενοδοχείου Ολυμπίκ, μας έφερε κοντά με πολλούς. Αυτό άλλωστε επεσήμανε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος Πόπη Στεφανίδου, ανακοινώνοντας και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τις οποίες σχεδιάζουν να κάνουν, όπως για παράδειγμα βραδιά ποίησης, ημερίδα για την υγεία. Επίσης, προγραμματίζουν εκδρομή σε προορισμό που θα προτείνουν και θα επιλέξουν τα ίδια τα μέλη. Νόστιμα τα προσφερθέντα εδέσματα, καταπληκτικό και το καλλιτέχνημα που αντιστοιχούσε στο φλουρί της πίτας και το οποίο φιλοτέχνησε η υπεύθυνη του εργαστηρίου τους. Τυχερό κι ελπιδοφόρο το μήνυμα, γιατί το φλουρί το κέρδισε ένα μικρό κορίτσι, η Ευαγγελία.

Και μέλι στην πίτα

Η πρωτοτυπία δεν έλειπε από την πίτα της ΧΕΝ, αφού όλοι όσοι βρέθηκαν αυτό το απόγευμα κοντά τους, έφευγαν με ένα βαζάκι με μέλι. Μια συσκευασία με τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές από παραγωγό των Ιωαννίνων και μάλιστα γυναίκα. Μέλι αγριοτρίφυλλο είναι η ονομασία του και συλλέγεται από την Αγία Κυριακή (Πόποβο) της Παραμυθιάς. «Εκ γυναικών πηγάζει τα κρείττω…» θα λέγαμε εμείς για την έξυπνη ιδέα να διαφημίσει το μέλι της η συμπατριώτισσά μας παραγωγός μέσα σε μια αίθουσα, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές γυναίκες.

Σχετικά άρθρα

Έτος υψηλών προσδοκιών το 2024

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

«Γυναίκα & Ένδυμα» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων