ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Διέσωσαν τραυματισμένο νεαρό πελαργό

Σώος στη φωλιά του μεταφέρθηκε ένας νεαρός, λευκός, πελαργός (Ciconia ciconia), που τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να πετάξει, μετά από "επιχείρηση" της Μονάδας Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

Το πτηνό εντόπισαν κάτοικοι του Μαργαριτίου του δήμου Ηγουμενίτσας και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος ενημέρωσε το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, που παρέλαβε το πτηνό και το μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο.

Ο πελαργός έφερε τραύμα στον θώρακα, που συνέβη πιθανώς κατά την προσπάθεια του να πετάξει. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τον κτηνίατρο, στη συνέχεια με την αρωγή του προσωπικού του Δήμου Ηγουμενίτσας και τη διάθεση καλαθοφόρου μηχανήματος, ο πελαργός τοποθετήθηκε στη φωλιά του.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους, τον πρόεδρο του χωριού Χρήστο Σούφη, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Ελευθέριο, τον Μάνθο Μπαράτσα για το μηχάνημα  που διέθεσε, καθώς και τον κτηνίατρο Χρήστο Μαντζούκη, που ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο πτηνό, εθελοντικά.

Δείτε βίντεο εδώ:

https://www.facebook.com/ofypeka.EpirusGreece/videos/1702024656910195

Σχετικά άρθρα

Καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια

Αποστόλης Τζελέτας

Επιχείρηση διάσωσης για τραυματισμένο πελαργό

Εντοπισμός άγνωστων κατασκευών στην Παμβώτιδα