ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Εκθέσεις φωτογραφίας και πετρογραφίας στο Τσεπέλοβο

Δύο εκθέσεις, μία φωτογραφίας και μία πετρογραφίας , διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσεπελόβου «Αναστάσιος Τσούφλης» το επόμενο διάστημα, στον εκθεσιακό χώρο του καλλιτεχνικού σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.

Η έκθεση φωτογραφίας περιλαμβάνει παλιές φωτογραφίες με θέμα τις γιορτές και τα πανηγύρια στο Ζαγόρι, και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου. Η έκθεση είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου το καλοκαίρι του 2022.
Η έκθεση πετρογραφίας, με τίτλο «Μνήμες χαραγμένες στην πέτρα», αποτελείται από έργα του ζαγορίσιου δημιουργού Θεόδωρου Γιαννακού, δουλεμένα στο χέρι σε ζαγορίσια πέτρα. Ο Θεόδωρος Γιαννακός γεννήθηκε στον Ανθρακίτη Ζαγορίου το 1958. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Τσεπελόβου έξι χρόνια και αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική-Παιδαγωγική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στη Μακεδονία. Ασχολείται ιδιαίτερα με τον πολιτισμό των νομάδων Σαρακατσαναίων. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία σχετικά με τον πολιτισμό τους, καθώς και ψηφιακούς δίσκους με τη μουσική τους. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την τέχνη της πετρογραφίας.
Και οι δύο εκθέσεις θα εγκαινιαστούν την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 7.30 το απόγευμα, με την έκθεση φωτογραφίας να διαρκεί έως τις 27 Ιουλίου και αυτή της πετρογραφίας έως τις 20 Αυγούστου. Η ημερομηνία των εκθέσεων επελέγη για να μπορούν να τις επισκεφθούν οι χιλιάδες αθλητές και επισκέπτες, που θα βρεθούν στο Τσεπέλοβο για τη διεξαγωγή του 11ου Zagori Mountain Running μεταξύ 21 και 23 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

«Αθλητισμός και αδερφοσύνη» στο Photometria Photography Center

Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Σωτηρόπουλου στο PPC

Τα Γιάννενα μέσα από τον φακό του Πέτρου Ζωνίδη