ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Πανελλήνιες διακρίσεις για τρεις ομάδες από Ήπειρο – Ιόνια Νησιά

Με βραβεία επέστρεψαν από τον μεγάλο τελικό του FIRST® LEGO® League, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, οι τρεις από τις έξι ομάδες, που είχαν προκριθεί από τον περιφερειακό διαγωνισμό Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

Την 1η θέση στην κατηγορία Rising All Stars Awards κέρδισε η C3167 NGM Team, επίσης την 1η θέση κέρδισε η ομάδα C3008 NROBOGEN στην κατηγορία Robot Design Awards, ενώ την 3η θέση στην κατηγορία Innovation Project Awards κατέλαβε η C3049 Makerlab.
Οι 58 κορυφαίες ομάδες που διακρίθηκαν από τους οκτώ προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Σπάρτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη πέτυχαν υψηλά σκορ στο Robot Game, παρουσίασαν τα projects καινοτομίας προτείνοντας λύσεις για ζητήματα της ενέργειας πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την super powered δημιουργικότητά τους βρίσκουν τρόπους για ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.
Στον Πανελλήνιο τελικό διαγωνισμό συμμετείχαν σύνολο 680 παιδιά, προπονητές και εθελοντές. Οι καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού θα μας εκπροσωπήσουν στις παγκόσμιες διοργανώσεις, όπου η Ελλάδα τη φετινή χρονιά έχει εννέα θέσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι το World Festival 2023, FIRST® LEGO® League Challenge στο Houston, USA, το FIRST® LEGO® League Western Edge Open στο Long Beach California, USA, το FIRST® LEGO® League Morocco Open Invitational 2023 στο Marrakech, Morocco, το FIRST® LEGO® League WPI Open Invitational στη Massachusetts, USA και στο FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Sydney NSW Australia.

Σχετικά άρθρα

FIRST® LEGO® League στα Γιάννενα την Κυριακή

Εκπαιδευτική ρομποτική με θέμα την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Εκπαιδευτική ρομποτική – Βραβεία και βλέψεις για πανελλήνια διάκριση