Καθημερινά

Νεότερες εξελίξεις στον τομέα της ρευματολογίας

Σημαντικά θέματα σημαντικά, που αφορούν στις σύγχρονες ερευνητικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις στο τομέα της ρευματολογίας και στην κλινική εφαρμογή τους, θα συζητηθούν διεξοδικά από καταξιωμένους ρευματολόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην 21η Επιστημονική Συνάντηση Ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδος.

Την επιστημονική εκδήλωση διοργανώνει η Ρευματολογική Κλινική του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 18 και 19 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Δωδώνη» του ξενοδοχείου Du Lac και τελεί υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας και Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα θα συμμετέχει ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός καθηγητής Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών είναι οι καθηγητές Ρευματολογίας Oliver Distler από το Department of Rheumatology and Center of Experimental Rheumatology, Zurich Center for Integrative Human Physiology University και Gay Steffen του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης, οι καθηγητές Π.Γ. Βλαχογιαννόπουλος και Α.Κ. Τζιούφας, καθώς και οι ομότιμοι καθηγητές Α. Α. Δρόσος και Φ. Σκοπούλη από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το επιστημονικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 5,45 το απόγευμα, και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, στις 5.20 το απόγευμα, με τη συμμετοχή στις εργασίες της εκδήλωσης να είναι δωρεάν.
Το επιστημονικό πρόγραμμα της επιστημονικής εκδήλωσης, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Ρευματολογικής Κλινικής http://www.rheumatology.gr/.

Σχετικά άρθρα

«Πάθος για την Αριστεία», η αυτοβιογραφία του Χαρ. Μουτσόπουλου

Ηπειρωτικός Αγών

Βραβεία, υποτροφίες και τιμητικές απονομές στην τελετή έναρξης του Καρδιολογικού Συνεδρίου

Αφιερωμένη στο Νησί η φετινή «Λυρική Παμβώτις»