ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

5ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά

Με τέσσερις θεματικές ενότητες διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά το 5ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών το διήμερο 17-18 Μαρτίου.

Οι ενότητες είναι χοροί και τραγούδια των Χουλιαράδων με εισηγητή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και δάσκαλο παραδοσιακών χορών Βασίλη Ράπτη, χοροί του Συρράκου με εισηγητή τον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής, δάσκαλο παραδοσιακών χορών και τηλεοπτικό παραγωγό εκπομπών πολιτισμού Ηλία Γκαρτζονίκα, χοροί Επισκοπής και Νάουσας με εισηγητή τον δάσκαλο παραδοσιακών χορών Σταύρο Λίτο και χοροί της Κρήτης και αυτοσχεδιασμοί με εισηγητή τον δάσκαλο παραδοσιακών χορών Νίκο Καρτσιντάκη.
Το σεμινάριο θα ξεκινήσεις στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαρτίου με μία μουσικολαογραφική προσέγγιση της περιοχής των Τζουμέρκων από τον πολιτισμολόγο Παναγιώτη Τζόκα, τον δάσκαλο παραδοσιακών χορών Σπύρο Νεραϊδιώτη και τους Βασίλη Ράπτη και Ηλία Γκαρτζονίκα. Το Σάββατο 18 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα θα γίνουν τα σεμινάρια στις τέσσερις ενότητες.
Θα ακολουθήσει γλέντι στο Κτήμα Θεοχάρη στις 9 το βράδυ του Σαββάτου με τους Θεόδωρο Χαλιάσο, Γιάννη Παπακώστα και Γιώργο Πατσούρα από την Ήπειρο, Δημήτρη Ψαθά από τη Νάουσα και Μανώλη Συνάκη από την Κρήτη.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 12 ευρώ (δίνεται φάκελος και βεβαίωση συμμετοχής), ενώ το κόστος συμμετοχής στο γλέντι 20 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974410193 και στο politistikos.syllogos.katsikas@gmail.com.

Σχετικά άρθρα

13ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στον Κατσικά

«Ταξίδι στην αγάπη. Λόγια ψυχής, στιγμές ζωής» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά

Επιστρέφει μετά από δύο χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών