ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Γυναίκα & Ένδυμα» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκα & Ένδυμα. Συμβολισμός- Ερμηνεία-Ταυτότητα» οργανώνει η ΧΕΝ Ιωαννίνων για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Ομιλήτριες θα είναι η δρ. Μάρθα Παπαδοπούλου με θέμα «Η ενδυμασία ως αρχείο: Αναπαραγωγή ιστορίας & μνήμης μέσα από τα αρχειακά τεκμήρια των ΓΑΚ» και η δρ. Ανδρομάχη Μπούνα-Βάιλα με θέμα «Η κοινωνιολογία της μόδας. Θηλυκό σώμα και ένδυμα». Θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Τσιάνος.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργεί θεματική έκθεση στον εκθεσιακό χώρο «Δ. Χατζής» από την Τετάρτη 8 έως την Κυριακή 12 Μαρτίου.
Συμμετέχουν οι Σεβαστή Φωτίου και Ροζίνα Καρκαμπούνα με 24 έργα φωτογραφίας και σκίτσων υπό τον τίτλο «Η δε γυνή», οι Chrigui Pahis και Αλέξανδρος Βρεττάκος με την έκθεση «Πορτραίτα» και θέμα τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Πενταλόφου Δήμου Βοΐου, και η Αμαλία Πετούση σε συνεργασία με τις Ελευθερία Γεωργίου, Δανάη Παπαϊωάννου και Γεωργία Γοργόλη με ζωγραφιές με τον τίτλο «Παράδοση». Η θεματική έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Σχετικά άρθρα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

«Μη μ’ Αγγίζεις» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

Στέγη σε φοιτήτριες για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση