ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

73 ιστορίες από την κατεχόμενη Αμμόχωστο

Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου -Πλούμπη «Της Ντροπής. 73 Μικρές Βαρωσιώτικες Ιστορίες», που κυκλοφόρησε πέρυσι από τις εκδόσεις Μελάνι, παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Σύλλογος Κυπρίων Ηπείρου και η ΧΕΝ Ιωαννίνων τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η διδάκτωρ Φιλοσοφίας Μαρία Στρατσάνη και η συγγραφέας.
Και οι 73 ιστορίες αναφέρονται στην Αμμόχωστο, την πόλη που βρίσκεται στο ανατολικότερο σημείο της Κύπρου, καταλυμένη από την τούρκικη στρατιωτική εισβολή του 1974. Τα διηγήματα γράφτηκαν από τον Οκτώβριο του 2020, όταν η Τουρκία επέτρεψε την είσοδο σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης, μέχρι τον Μάρτιο του 2022
«Της ντροπής» ονόμασε τη συλλογή αυτών των μικρών της διηγημάτων η Βίβιαν Αβρααμίδου -Πλούμπη. «Ντροπή για την ανελέητη τουρκική κατοχή, ντροπή για την ατιμώρητη προδοσία που προηγήθηκε, ντροπή ακόμα για το άλυτο πρόβλημα, που τόσα χρόνια απορρίπτουμε, αφήνοντας το μισό μας νησί σε ξένα χέρια και τις πληγές μας ανοιχτές να κακοφορμίζουν», όπως αναφέρει σε ένα σημείωμα για το βιβλίο της.

Σχετικά άρθρα

Βιβλιοπαρουσίαση – «Τόποι ντυμένοι με χρόνο» του Νίκου Μπιλανάκη

Μια ιστορία προδοσίας με φόντο την Κύπρο

Ηπειρωτικός Αγών

Βιβλιοπαρουσίαση – «Από τις στάχτες στο φως» της Μάγδας Πάνου