ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα φέτος οι Αρσάκειοι Ρητορικοί Αγώνες

Στα Αρσάκεια Ιωαννίνων διοργανώνει τους 14ους Αρσάκειους Ρητορικούς Αγώνες, στις 4-6 Μαρτίου, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων (Αθηνών, Πατρών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων) στην καλλιέργεια και προώθηση της ρητορικής τέχνης και του ελληνικού λόγου γενικότερα.

Οι αγώνες επελέγη να διεξαχθούν στα Αρσάκεια Ιωαννίνων ως ελάχιστη απότιση τιμής στην μνήμη των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών Αποστόλου Αρσάκη και Μιχαήλ Τοσίτσα, η ανιδιοτελής προσφορά των οποίων υπήρξε καθοριστική στην εθνική, πνευματική και κοινωνική αποστολή των Σχολείων μας. Συγχρόνως, επιδίωξη είναι η διάδοση της ρητορικής καλλιέργειας ως καινοτόμου διδακτικής πρακτικής και στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, και τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι, στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών. Αξίζει να σημειωθεί πως, επ’ ευκαιρία των εφετινών Αγώνων, 250 περίπου μαθητές και μαθήτριες θα μετακινηθούν προκειμένου να διαγωνιστούν στα αγωνίσματα των Διττών Λόγων, τού Αυθόρμητου και Προτρεπτικού Λόγου και της Νοηματικής Ανάγνωσης.

Σχετικά άρθρα

Γιόρτασαν την ημέρα του π, λύνοντας προβλήματα και γρίφους

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων αναζητούν γραμματέα

Ηπειρωτικός Αγών

Στους τελικούς μαθητικής επιχειρηματικότητας τα Αρσάκεια Ιωαννίνων