ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

«Μη μ’ Αγγίζεις» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

«Μη μ’ Αγγίζεις» έχει τίτλο η εκδήλωση, που διοργανώνει η ΧΕΝ Ιωαννίνων σε συνεργασία με τα ΓΑΚ Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Σουφαρί Σεράι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι εργασίες μαθητών από σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Χ.Ε.Ν. Ελλάδος «Αν_να, ενάντια στη βία κατά των γυναικών στο χώρο και τον χρόνο». Με οδηγό την έφηβη Αν_να, τον χαρακτήρα που δημιούργησε η Χ.Ε.Ν. Ελλάδος, περιδιαβαίνουν στον χώρο και τον χρόνο, παίρνοντας θέση ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Πρόκειται για ένα πανελλήνιο πρόγραμμα της ΧΕΝ Ελλάδος, που ενημερώνει τους μαθητές για το φαινόμενο της βίας στις πολλαπλές εκφάνσεις του και ιδιαίτερα για την έμφυλη βία, και τους ευαισθητοποιεί στην αντιμετώπισή του.
Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος της ΧΕΝ Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη. Μετά τους χαιρετισμούς, θα γίνει σχολιασμός του προγράμματος «Αν_να» από τη γενική γραμματέα Χ.Ε.Ν Ελλάδος και γραμματέα της Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου. Την κεντρική ομιλία θα κάνει η ψυχολόγος, MSc, συστημική- οικογενειακή θεραπεύτρια Ελένη Τσάκωνα.
Συμμετέχουν το Ενιαίο Εσπερινό Λύκειο Ιωαννίνων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιωαννίνων. Κιθάρα και τραγούδι η Νεφέλη Ράντογλου Μελά.
Στον χώρο του Μουσείο θα λειτουργεί εικαστική έκθεση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που θα παρουσιάσει η Αμαλία Πανταζή. Επίσης, θα συμμετέχουν οι θυγατέρες της Πηνελόπης «Προμένεια» της οικογένειας AHEPA.

Σχετικά άρθρα

50 χρόνια ΧΕΝ στα Γιάννενα με διήμερο εκδηλώσεων

«Γυναίκα & Ένδυμα» από τη ΧΕΝ Ιωαννίνων

Στέγη σε φοιτήτριες για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση